Vidám és ötletes karácsonyi muffinok, amiket neked is ki kell próbálnod!

Meseszerű, elegáns és mosolyra fakasztó - ezek a sütik a te asztalod ékei is lehetnek. Készítsd el őket , és örvendeztesd meg a családodat, barátaidat!

A muffin az egyik legegyszerűbb sütemény, és legalább annyira egyszerű díszíteni is, mint elkészíteni. Így varázsolj pompás karácsonyi sütiket az ünnepi asztalra percek alatt!

Öltöztesd a muffinokat is karácsonyi dresszbe!

Egy habzsák, vajkrém, némi ételfesték a karácsonyi színeiben, egy kis dekorcukor, ha úgy tartja kedved, apró marcipánfigurák, és már neki is állhatsz a muffinok ünnepi díszítésének. Arra ügyelj, hogy már előre szerezz be karácsonyi muffinpapírokat, mert sokat dobhat az összképen egy-egy színes papírkosár.

A piros, a fehér és a fenyőzöld színek karácsonykor nem maradhatnak le az ünnepi asztalról. Amellett, hogy ez a 3 szín együtt rendkívül mutatós, nagyon könnyen feldobhatod velük a legegyszerűbb muffint is.

Ha van egy kis kézügyességed, a vajkrémből rózsát is formázhatsz, amit candy cane-nel és apró dekorcukorral megszórva tehetsz igazán ünnepivé.

A fenyőfa mellett a fagyöngy is igazi karácsonyi növény. Formázz piros marcipánból apró golyócskákat, zöldből vágj ki apró, cakkos szélű leveleket, és tedd a fehér vajkrém tetejére.

Formázd meg a Mikulás sapkáját piros ételfestékkel színezett vajkrémből és kókuszreszelékből, vagy fehér dekorcukorból. Különlegessé teheted a muffint, ha a tésztájába keversz vörös ételfestéket.

Kókuszimádók előnyben! A havas tájat idéző sütemény nemcsak finom, hanem nagyon jól is mutat, ha a tetejére barna vagy zöld vajkrémből fenyőfát formázol, és az üveggömböket, girlandokat utánzó dekorcukorral díszíted a mini karácsonyfát.

Ehhez a muffinhoz már több időre és türelemre van szükség, de megéri. Marcipánból megformázhatod a ház apró lakóit, építhetsz hóembert, kókuszreszelékkel behavazhatod a tájat, és keksz- vagy csokidarabkákkal körberakhatod a muffin oldalát.

A következő a legegyszerűbb díszítési formák közé tartozik, mégis az egyik leglátványosabb: a muffin tetejére nyomj vajkrémet, szórd meg fekete dekorcukorral és színes cukorkákkal, majd hanyagul akassz az oldalába egy candy cane-t.

Felállíthatod a fenyőfadíszítés rekordját: a vajkrémet kúp formában nyomd a muffinra, majd szórd tele dekorcukorral.

Ezeket olvastad már az ÍzHUSZÁR magazinon?

Megérkeztek a Buckingham Palotába a karácsonyfák - lessétek meg őket!

Címlapról ajánljuk

További cikkek