Variációk melegszendvicsre

Elkezdődött az iskola, a sok álmos anyuka újra reggeli uzsonnacsomagolásba kezdett. De ne feledjük: a sajtos-sonkás szendvicsen túl is van élet!

De maradjunk a reggelinél és a melegszendvicssütőnél. Próbálkoztál-e már a gyerekednek almát adni sajttal? Az enyém pici kora óta eszi őket együtt, és ha a történetben még kenyér is szerepel, akkor plusz pontot kapok. Vajjal megken, alma felszeletel, felnőtthöz, gyerekhez mérten sajtot választ (trappista, kéksajt, camambert, gorgonzola), be a szendvicssütőbe, addig kakaó/kávé elkészít, kivesz, megeszi, mehet iskolába vagy dolgozni.

Almás-sajtos melegszendvics recept

A melegszendvicssütő nélküli melegszendvics pedig még egyszerűbb. Ez ugyan nem szállításbarát, hiszen, ahogy az angolszászok mondják open-faced, azaz nyitott szendvics, viszont lehet vele játszadozni a reggelikészítésnél. Végülis melegszendvicsnek minősül az is, ha egy muffinformába teszünk kenyérkarikát, ráöntünk kevés felvert tojást, esetleg egy darab sonkát, megszórjuk sajttal, és 15 perc alatt megsütjük. Vagy ha már sütő, a grill alatt egy tepsiben biztos mindenki csinált már klasszikus, mindenféle kencés melegszendvicset sajttal megszórva. Szerintem reggelire szuper! De oké, ez mondjuk a hétvégi verzió.

Melegszendvicsben sült tükörtojás recept

Ha hétköznap reggel sietünk, akkor viszont egy egyszerűbb változatot ajánlok: egy szelet kenyér belsejéből szúrjunk ki egy kb. 5 cm átmérőjű kört, majd ennek a közepébe üssünk egy tojást (természetesen a serpenyőben). Nem is baj, ha kifolyik, úgy a jó. Ha az egyik oldala megsült, óvatosan fordítsunk rajta egyet, és gyorsan szórjuk meg sajttal, vagy tegyünk rá sonkát, amit az előző oldallal egy időben, ugyanabban a serpenyőben sütöttünk. Mire a kenyér megpirul, a tojássárgája még épp folyós marad - mennyei és energetizáló étel reggelire!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!