Varázsolj az Ínyenc mártással (x)

Bár a szabadtéri sütögetés elsősorban a társasági együttlétről és a vidámságról szól, az sem baj, ha a jól ismert ízeket, a frissen sült húsokat és zöldségeket feldobjuk Globus Ínyenc mártással. A lágy szósz pikáns körítést biztosít bármilyen száraz húsnak, grillezett csirkemellnek vagy halnak.

A legjobb dolog a nyárban

A nyári szezon kedvelt programja a szabadtéri grillezés, ami általában több egy egyszerű főzésnél, hiszen szórakoztató társasági, családi esemény is. Grillezni szinte mindenki tud! A családfők például gyakran csak egy-egy barbecue alkalmával ragadnak villát, hogy megsüssék a finom falatokat a társaságnak. A tipikus BBQ-nál a családfő süti ki a finomabbnál finomabb falatokat, amelyekhez a vendégek, kedvük szerint, különböző mártásokat fogyasztanak. A grillezett húshoz általában salátát, savanyúságot, szószokat kínálnak, kenyeret, sült burgonyát tesznek az asztalra.

Grillezni jó!

Ha valaki szereti a grillezést, akkor mindenképpen érdemes némi fantáziával feldobni a megszokott falatokat. Egy-egy új pácrecept vagy új mártás megújíthatja, még finomabbá teheti a kedvelt menüt. A hirtelen sütött, faszénen füstölt húsokhoz és zöldségekhez mindenképpen érdemes valamilyen lágy, krémes szószt kínálni, hiszen így nem érezzük olyan száraznak a falatokat. A Globus Ínyenc mártás savanyú uborkát és snidlinget tartalmaz, ez adja a könnyű majonézalap pikáns ízét. Ez a mártás több, mint egy egyszerű savanyúság, finomabb, mint egy klasszikus tartármártás, és kiválóan illik minden grillhúshoz, zöldséghez. A Globus Ínyenc mártással könnyen és gyorsan színesíthetjük a kínálatot, és nem kell bonyolult köretekre vagy salátákra pazarolni a partin eltöltött időt.

Elindult az Ínyenc Pácverseny Nyereményjáték!

Júniusban a Facebookon elindul az első Ínyenc Pácrecept-verseny, amelyben a Globus Ínyenc mártás csapata keresi a legkreatívabb, legkülönlegesebb pácrecepteket. Mindenképpen érdemes indulni, ha szeretünk grillezni, hiszen a legtöbb szavazatot kapott pályázók belföldi wellness hétvégét, illetve profi grillező szettet nyerhetnek, és a szavazók között is sorsolnak ki ajándékokat!A www.facebook.com/Globusmagyarorszag oldal lehetővé teszi azt is, hogy mindenki megossza a közösséggel kedvenc receptjét vagy új, friss recepteket keressünk a legközelebbi grillpartihoz.

Próbáljátok ki ti is a Globus Ínyenc mártását!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.