Valentin-napi minitorták

Gasztrobloggerünk, a Tortabirodalom szerzője, múlt héten is egy isteni tortával készült – most málnás-fehér csokis miniszívecskéket hozott nektek. A legjobb ötlet Valentin-napra! {T}

Gasztrobloggerünk, a Tortabirodalom szerzője, múlt héten is egy isteni tortával készült – most málnás-fehér csokis miniszívecskéket hozott nektek. A legjobb ötlet Valentin-napra!

{ GALÉRIA = title:Valentin-napi%20sz%C3%ADvtort%C3%A1csk%C3%A1k%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l-l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5 }

A Valentin-napi meglepetés igazi kedves figyelmesség, különösen, ha saját kezűleg gyártjuk le otthon. Ezek a kis minitorták nemcsak nagyon szépek és mutatósak, hanem az elkészítésük sem kíván mestercukrász diplomát. Kezdők is nyugodt szívvel nekiállhatnak – elő a fakanállal, ideje elkápráztatni kedvesünket!

Fehér csokoládés minitorták málnávalHozzávalók 6 tortácskáhozPiskóta:

  • 4 tojás (közepes vagy nagyobb)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 1 sütőpor
  • 1 csapott evőkanál holland kakaópor

Elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárga masszához hozzáadjuk a vizet, sütőport, lisztet és a kakaóport is. A tojások keményre vert habjának a felét a géppel eldolgozzuk a masszában, a többit óvatosan beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt formában (kb. 38X26 cm) tűpróbáig sütjük. Természetesen lehet kisebben is sütni, ebben az esetben lapokra kell vágni a piskótát.

Fehér csokoládés krém

Hozzávalók:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé
  1. A csokoládét kockákra tördeljük, majd a habtejszínt egy kisebb lábasban feltesszük melegedni kis lángon. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg elkezd gyöngyözve forrni.
  2. Ekkor lehúzzuk a tűzről és a csokoládét a forró tejszínben csomómentesre keverjük. 6-8 órát hagyjuk hűlni hűtőben, de akár előző este is elkészíthetjük. Robotgéppel habosra keverjük. Nem szükséges hozzá zselatin, nagyon jó állagú krémet kell kapnunk.
  3. Bármilyen fehér csokoládéhoz illő gyümölcsöt társíthatunk hozzá, én most a málnát választottam, így 3 evőkanál málna lekvárra és 6 db málnára van még szükségünk a fent említetteken kívül (sikerült málnát befőttben vennem ).
  4. A kihűlt piskótákból egy szív alakú süteményszaggatóval 12 db piskótaszívet szaggatunk. 6 szívet lekvárral lekenünk. A kihabosított krémet egy nagy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és szív alakban a lekvárra nyomjuk. Befedjük őket a többi piskótaszívvel. Tetszés szerint dekoráljuk.

Tortabirodalom blogja >>

Tortabirodalom a Facebookon >>

A rovat korábbi cikkeit itt találjátok >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek