Ezért jobb választás, ha vágott fenyőfát állítasz fel otthon

A szakértő most végre tiszta vizet öntött a pohárba, és elárulta, miért jobb választás a vágott fenyőfa.

Ürge-Vorsatz Diana, a Közép-Európai Egyetem professzora, az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének alelnöke egyszer s mindenkorra tisztázta, hogy a műfenyő, a vágott vagy a gyökeres a legkörnyezetbarátabb választás-e.

Minél több fenyőt veszünk, annál több fenyőfát fognak elültetni

Vásárolj vágott fenyőfát

A Sokszínű Vidék cikkéből az derült ki, hogy a legújabb kutatások alapján környezetvédelmi szempontból a legjobb választás az, ha élő, vágott fenyőt állítunk karácsonykor. Gondoljunk csak bele, hogy minél több karácsonyfát vásárolunk, annál többen tudnak megélni Magyarországon olyan tevékenységből, ami végső soron a természetet támogatja. Ezenfelül pedig élőhelyet biztosít, szabályozza a lokális klímát, csökkenti az aszályt, valamint tárolja a talajvizet. 

Tehát minél több fenyőt veszünk, annál több fenyőfát fognak elültetni.

Ugyanakkor a műanyagból készült fenyő nemcsak hogy nem bomlik le, de nem is újrahasznosítható hulladék. A klímakutató továbbá úgy véli, hogy nem szerencsés a gyökereivel, talajjal kicibált földlabdás fenyőt vásárolni, ugyanis a folyamatban nagyon sok természeti erősforrásban gazdag talaj veszik el.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...