Újragondolt karalábé – karalábé-carpaccio

E heti gasztroblogerünk, Fűszeres Eszter, megmutatja nektek, hogyan lehet egy nagy kedvencet újragondolni, és így olcsó, gyors és különleges, nyáresti vacsit készíteni!

A carpaccio eredetileg bélszínből készül, és be kell látnunk, az az igazi! De nincs mit tennünk, ha valamilyen oknál fogva mindent így hívnak, ha hajszálvékonyra van szeletelve, és finom pesto pihen a tetején. Mondhatjuk, hogy a carpaccio lassan egy kész műfaj, mert szinte bármiből elkészíthető, nem csak a legnemesebb húsból. A legfontosabb, hogy mindig nagyon jó minőségű alapanyagokkal dolgozzunk, de ha ez megvan, akkor már csak a fantáziánk szab határt a receptnek. Most karalábéból készítettük, de hasonlóan finom céklából vagy zsenge zellerből is. Esti fröccsözéshez, meccsnézéshez, zöldségételekkel és néhány szelet pirítóssal isteni nyári vacsora.

Hozzávalók

  • 1 zsenge és friss karalábé a leveleivel együtt
  • 1,5 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 2 marék fekete, magozott olajbogyó
  • 1/2 citrom leve
  • ujjnyi gyömbér
  • 5 dkg füstölt juhsajt vagy más, karakteres sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, a zsenge leveleit megmossuk. Mandolinnal hajszálvékony szeleteket vágunk a karalábéból, a leveleket kicsit felaprítjuk és a késes botmixerbe dobjuk.
  2. A levelek mellé tesszük az olajbogyót, a gyömbért, a sajtot, a fokhagymát és a citromlevet is. Pépesítjük, majd lassan hozzácsurgatunk kb. 1 dl Floriol Extraszűz olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A karalábészeleteket elrendezzük egy tányéron, meglocsoljuk a pestóval, majd a maradék Floriol Extraszűz olívaolajjal.

Fűszeres Eszter blogja >>

Fűszer és Lélek a Facebook-on >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Legegyszerűbb püspökkenyér

A karácsony elengedhetetlen sütemény a minden jóval megpakolt püspökkenyér. Őzgerinces bordái és havas porcukorszórása rögvest ünnepi hangulatba hozza az embert. Minél több finomság ...

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...