7 meglepő dolog, amit maradék VODKÁVAL tisztíthatsz

Valószínűleg eddig nem is sejtetted, hogy a mulatozásból megmaradt vodka a takarításnál is jól jöhet.  

Maradt egy kis vodka az üveg alján a családi ünnepség, a barátokkal átmulatott éjszaka után? Vagy ajándékba kaptál egy üveggel, pedig te utálod? - lehet, hogy eddig csak koktélokban használtad az oroszok népszerű alkoholos italát, de ezentúl a házimunkában is nagy segítségedre lehet. A vodka nagyrészt víz és etanol elegyéből áll, így egy csomó eszköz takarításánál bevetheted.

1. Fényesítsd a króm felületeket!

Töltsd a vodkát egy szórófejes flakonba, és fújd rá a króm csaptelepre! Ezután töröld át a felületet egy puha ronggyal! Láss csodát, a csapod máris régi fényében ragyog.

2. Űzd el a bűzt a konyharuháidból!

A konyharuha nehéz eset, sokszor még mosás után is benne marad egy jellegzetes, nehezen kiűzhető szag. Ebben a cikkünkben már mutattunk néhány praktikát a kellemetlen szag elűzésére, a vodkás trükkről azonban még mi sem hallottunk. Csak fél csészényit kell adagolni a mosáshoz, és viszlát bűz!

3. Távolítsd el a zsírt!

A vodkát bevetheted a makacsabb szennyeződések ellen is. A főzés során keletkezett zsírfoltok eltávolítására használj vodkával átitatott nedves rongyot!

4. Szabadulj meg a szappanfoltoktól!

Egy kis alkohol a fürdőszobában is jól jöhet. A szappanfoltokat könnyen eltüntetheted, csak fújd a vodkát a szennyeződésre, hagyd hatni 10 percig, majd mosd le a felületet.

5. Távolítsd el az odaszáradt hajlakkot!

Odaszáradt hajlakk a mosdón, tükrön, fésűn? Nedvesíts be egy rongyot vodkával, majd töröld le vele a koszt.

6. Használd a matricák ellen!

A makacsul odaragadt árcédulák ellen használhatsz körömlakklemosót, vagy bevetheted a vodkát. Öntsd az italt egy vattapamacsra, majd kezd el dörzsölni a matricát!

7. Készíts belőle ablaktisztítót!

Elfogyott az ablaktisztítód? Nem probléma, a vodkában is jócskán van alkohol, ezért jól jöhet az ablakok és tükrök takarításánál.

Ha a takarítás helyett a maradék vodkát egy következő buliban használnád fel, akkor azt tedd felelősséggel és mértékkel.

Ezeket olvastad már?

via TheKitchn

Címlapról ajánljuk

További cikkek