Ezen sokan ki fognak akadni: megváltozik a Coke Zero íze

Közel 16 év után belenyúlnak a Coke Zero receptjébe.

A Coca-Cola múlt héten bejelentette, hogy megváltozik legnépszerűbb termékük, a Coke Zero. A megszokott Cola kalóriamentes változatát még 2005-ben dobták piacra, azóta egyszer sem változtattak a bevált recepten.

Egyszer megpróbálták

A Coca-Cola 1985-ben szintén megkísérelt egy ízváltoztatást, igaz, akkor a klasszikus Colán kísérleteztek. A dologból óriási botrány kerekedett, ugyanis sokak szerint az új íz túl édes volt, és nem volt elég szénsavas. Az amerikaiak annyira ki voltak akadva, hogy a cég ügyfélszolgálata naponta 1500 panaszhívást kapott, és filmekben, aktuális sorozatokban is reflektáltak az új verzió rossz minőségére. Az "új íz" csupán 3 hónapot élt túl, majd lekerült a boltok polcairól, és visszaállították az eredeti receptet Coca-Cola Classic néven.

Miért változtatnak ezúttal?

A cég múlt heti közleményében azt írta, hogy a mostani változás célja a cukros íz optimalizálása. A Coke Zero eredeti hozzávalói (szóda, foszforsav, koffein, aszpartám kálium-benzoát, ammóniás karamell) nem változnak.


Még több a Coca-Coláról:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?