Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el ezekben a vármegyékben

Nagy a forróság, ezért újabb tilalmat rendeltek el itthon, több vármegyében is jön az intézkedés.

Mivel az elmúlt napok kánikulája jelentősen növelte az erdőtüzek kialakulásának kockázatát, így a hatóságok tűzveszélyes időszakot hirdettek ki több vármegyében is – olvasható a NÉBIH oldalán.

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Tűzgyújtási tilalom van Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben

A kevés csapadék, illetve a kánikula is hozzájárult, hogy Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben nőtt a tűzkockázat. Ezenfelül pedig az ugrótűz-potenciál illetve a koronatüzek kialakulásának esélye is jelentős, írja az oldal. A helyzeten az sem segít, hogy az időjárási előrejelzések szerint a továbbiakban is nagyon magas napi átlaghőmérsékletre számíthatunk.

Emiatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2024. június 20-tól tűzgyújtási tilalmat rendel el Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben

– olvasható a NÉBIH oldalán.

Készítsd el ezeket a ételeket az otthoni elektromos grillen:

A Nébih arra kéri a lakosságot, hogy ne dobják ki a gépkocsiból a cigarettacsikkeket, valamint belterületen is tartózkodjanak a nagy lángmagasságú tüzek gyújtásától. Szintén fontos, hogy: „a tűzgyújtási tilalom alatt a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében egyaránt tilos tüzet gyújtani" – írják.

A tűzgyújtás továbbá nem engedélyezett az erdei tűzrakóhelyeken sem.

Az éppen aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu oldalon lehet több információt találni.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...