Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el ezekben a vármegyékben

Nagy a forróság, ezért újabb tilalmat rendeltek el itthon, több vármegyében is jön az intézkedés.

Mivel az elmúlt napok kánikulája jelentősen növelte az erdőtüzek kialakulásának kockázatát, így a hatóságok tűzveszélyes időszakot hirdettek ki több vármegyében is – olvasható a NÉBIH oldalán.

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Tűzgyújtási tilalom van Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben

A kevés csapadék, illetve a kánikula is hozzájárult, hogy Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben nőtt a tűzkockázat. Ezenfelül pedig az ugrótűz-potenciál illetve a koronatüzek kialakulásának esélye is jelentős, írja az oldal. A helyzeten az sem segít, hogy az időjárási előrejelzések szerint a továbbiakban is nagyon magas napi átlaghőmérsékletre számíthatunk.

Emiatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2024. június 20-tól tűzgyújtási tilalmat rendel el Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben

– olvasható a NÉBIH oldalán.

Készítsd el ezeket a ételeket az otthoni elektromos grillen:

A Nébih arra kéri a lakosságot, hogy ne dobják ki a gépkocsiból a cigarettacsikkeket, valamint belterületen is tartózkodjanak a nagy lángmagasságú tüzek gyújtásától. Szintén fontos, hogy: „a tűzgyújtási tilalom alatt a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében egyaránt tilos tüzet gyújtani" – írják.

A tűzgyújtás továbbá nem engedélyezett az erdei tűzrakóhelyeken sem.

Az éppen aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu oldalon lehet több információt találni.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!