Túl drága a Le Creuset sütőedény, de nagyon vágysz rá? Itt a megoldás!

Julia Child kedvenc márkája, a Le Creuset hihetetlenül csábító és nagyon drága zománcozott öntöttvasedényeket készít. Most bemutatjuk a márka egyik jóval olcsóbb kihívóját. 

Egy jó kis marharagu a legpuhábbra, leglágyabbra egy igazi Le Creuset edényben fő - a legtöbben ezt nem személyes tapasztalatból tudjuk, csak sejtjük, hogy valószínűleg a fenti állítás igaz lehet. Titkon reménykedünk abban, hogy Julia Child csak tudta, milyen egy igazán jó sütőedény - a Le Creuset ugyanis az ő kedvenc márkája volt. Annak, hogy Juliával szemben a legtöbben csak álmodozunk erről a francia öntöttvas csodaedényről, nagyon prózai oka van. A francia cég edényei ugyanis nagyon drágák.

Egy 28 cm átmérőjű öntöttvas Le Creuset sütőedény több, mint kilencvenezer forintba kerül.

Az amerikaiLodge’s cég szintén öntöttvas edényeket gyárt, és kedvezőbb áron értékesíti őket, mint francia versenytársa.

Egy nagy méretű Lodge's edényt már 13 ezer forintért ismegrendelhetsz- igaz, Magyarországra 20 ezer forintért szállítják ki az árut.

Jelen esetben úgy tűnik, az "olcsó húsnak híg a leve" mondás itt nem állja meg a helyét. Az Amazon kommentelői egészen odáig vannak a termékekért, amelyek mind megjelenésükben, mind egyéb tulajdonságaik tekintetében hasonlítanak a Le Creuset edényeire. Egyikőjük szerint "a kétféle sütőalkalmatosság között semmilyen különbség nincsen, sőt, az amerikai verzió fémből készül fogantyúval érkezik - a Le Creuset pedig külön értékesíti ezeket." Sokan dicsérik az edények súlyát, hibátlan zománcát és könnyű tisztíthatóságát. Noha a pozitív vélemények abszolút túlsúlyban vannak, néhány kommentelő arról panaszkodik, hogy lepattant a zománc a termékről.

AGood Housekeeping által kifejezetten konyhai eszközök és konyhagépek tesztelésére létrehozott "laboratórium" szakértői is kipróbáltak egy Lodge's edényt, és ők elégedettek voltak. Megjegyezték, hogy a lábas jól használható elektromos és gáztűzhelyen is, ráadásul könnyen tisztítható. És miért érdemes ilyen edényeket használni?

Az öntöttvas sütő- és főzőedények vastag falukkal és még vastagabb talpukkal nagyon jól tartják a hőt, és egyenletesen közvetítik azt az ételek felé. Ha ezeket használjuk, nem fordulhat elő, hogy a lábas közepén már odaég az étel, míg a szélén még nem is kezdett el pirulni.

Bodor Tamás cikkéből te is tájékozódhatsz, hogyan érdemes bánni egy ilyen szuper edénnyel.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Egy ilyen tortával garantált a siker - Így varázsold látványossá a húsvéti sütidet!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.