Tudod, milyen hangja van egy epernek?

Házi barkácsolók, figyelem! Így lehet zöldségekből és gyümölcsökből hangszereket előállítani, na meg aztán egy ütős zenei alapot.

A tumbliról nyúltam a videót, amelyben az élő zenélés fogalma új értelmet nyert. A recept a következő: menj le a közértbe, vásárolj különböző zöldségeket és gyümölcsöket, aztán kösd össze egy csomó kábellel meg egy szintivel, majd indulhat a muzsikálás.

Így lesz a padlizsánból dobszerkó, a szőlőszemekből meg apró csengők. Jó, nyilván a dolog kulcsa a mögötte rejlő technika na meg a jó ízlés, hogy az ember kellemesen tudja elrendezni egymás után a zajokat:

Szerintem irtó menő, de a j.viewz művésznéven futó srácnak egyéb izgalmas projektjei is vannak – egy másik alkalommal például a saját szívverését használta alapként egy dalhoz. Nem mellesleg egy olyan lemezen dolgozik most, amelyen bárki közreműködhet, így gyakorlatilag rajongóival együtt rakja össze az új számokat.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.