Tormás mustárkéregben sült csirkecomb

A Konyhafőnök mai adásában a versenyzők ma vízi- és közönséges tormát kaptak fő alapanyagként. Nézzétek, micsoda csirkét tálalt Árpi, a húsok szerelmese!

Tormás mustárkéregben sült csirkecomb

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb
  • 2 nagy torma
  • 1 nagy csokor vízitorma
  • 2 tk angol mustár
  • só és bors
  • 1 db kápiapaprika
  • fél uborka
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1 db lime
  • 2 ek barnacukor
  • 2 közepes avokádó
  • 2 ek szójaszósz
  • 4 ek tejszín
  • 2 ek mascarpone
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

A csirkecombot lebőrözzük, kifilézzük, sózzuk, borsozzuk, majd kérget sütünk rá.

A vágott vízitormát angol mustárral, reszelt tormával összekeverjük, rákenjük a csirkecombok tetejére, sütőben 130 fokon sütjük, amíg a teteje meg nem pirul. Ekkor visszavesszük a hőfokot 100 fokra, találásig ezen a hőfokon tartjuk.

Az avokádót megtisztítjuk, vízitormával, sóval, szójaszósszal, kevés olívaolajjal turmixgépben krémes állagig aprítjuk, majd szűrőn átpasszírozzuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Egyforma, nagyon apró kockákra vágjuk az uborkát, kápiapaprikát, lilahagymát, frissen tormát reszelünk bele, olajból, barnacukorból, limeléből sóval dresszinget készítünk. Átkeverjük a zöldségeket - tálalásig hűtőbe rakjuk.

Vajat hevítünk serpenyőben, tormát reszelünk bele, kicsit átpirítjuk, majd felengedjük két kanál mascarponéval és egy pici tejszínnel. Sózzuk, átforraljuk, ha kész, apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk. Tálaláskor a kész csirkecombokat a tányér közepére tesszük, az avokádókrémből és a tormás salátánkból két kanál segítségével könnelt formázunk, mellé rakjuk, végül körbelocsoljuk a tejszínes tormamártással.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek