Top 3 rizsfőzési praktika

A rizsfőzésre vagy ráérez az ember, vagy egy életen át retteg tőle. Hogy ez utóbbi veled ne történjen meg, olvasd el a legjobb három NoSalty-s praktikát!

Már a kezdeteknél eltérnek a rizs főzésével kapcsolatos házipraktikák. Van, aki megmossa a rizst főzés előtt, mások beáztatják, hogy meggyorsítsák a folyamatot. Olajon futtatják, vagy egészen kifehéredésig pirítják. Víz helyett alaplében főzik, és különbözően ízesítik – ki babérlevéllel, hagymával, de van olyan, aki csak sóval és borssal. Ugyanakkor a hozzáadott főzőlé mennyisége is háztartásonként eltérő. Általában mindenki anyukája vagy valamely más családtagja receptjét viszi tovább. Te melyik vonalat képviseled? Jöjjön három örök érvényű tanács a NoSalty oldaláról!

Különleges rizsköretek

Még több rizsreceptért kattints ide

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Én így f?zök rizst: 1 egységnyi rizs, 2,5 egységnyi víz ,1 tk olaj, só felforrósítom az olajat beleteszem a rizst, megvárom, hogy átforrósodjon, ráöntöm a vizet, és a sót ízlés szerint, megkeverem, és átlátszó fed?vel lefedem. Megvárom amíg a kicsapódó g?z vízcseppek lecsorognak a fed? bels? oldalán, ekkor takarékra veszem a h?t az edény alatt, és addig párolom, amíg a vizet fel nem szívja a rizs. Amikor a vizet felszívta a rizs, akkor elzárom a h?t és még fed? alatt kb. 20 perc alatt készre párolom. Ez a 20 perc id? 2 dl. mennyiség? rizs párolásánál elég. tálalás el?ttt a párolt rizst átkeverem.

Gréti

Szinte teljesen egybecseng azzal, ahogy én készítem, egy kicsi pirítást kivéve. Üdv, G

Gréti

Köszönjük a hozzászólást! Ezek szerint Te nem pirítod, csak átmelegíted a rizst, miel?tt vízzel felöntenéd. Üdvözlettel: Gréti

dnbsoldiers

.

Tamerlán

egyet értek teljes mértékben, én is így

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek