Top 3 rizsfőzési praktika

A rizsfőzésre vagy ráérez az ember, vagy egy életen át retteg tőle. Hogy ez utóbbi veled ne történjen meg, olvasd el a legjobb három NoSalty-s praktikát!

Már a kezdeteknél eltérnek a rizs főzésével kapcsolatos házipraktikák. Van, aki megmossa a rizst főzés előtt, mások beáztatják, hogy meggyorsítsák a folyamatot. Olajon futtatják, vagy egészen kifehéredésig pirítják. Víz helyett alaplében főzik, és különbözően ízesítik – ki babérlevéllel, hagymával, de van olyan, aki csak sóval és borssal. Ugyanakkor a hozzáadott főzőlé mennyisége is háztartásonként eltérő. Általában mindenki anyukája vagy valamely más családtagja receptjét viszi tovább. Te melyik vonalat képviseled? Jöjjön három örök érvényű tanács a NoSalty oldaláról!

Különleges rizsköretek

Még több rizsreceptért kattints ide

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én így f?zök rizst: 1 egységnyi rizs, 2,5 egységnyi víz ,1 tk olaj, só felforrósítom az olajat beleteszem a rizst, megvárom, hogy átforrósodjon, ráöntöm a vizet, és a sót ízlés szerint, megkeverem, és átlátszó fed?vel lefedem. Megvárom amíg a kicsapódó g?z vízcseppek lecsorognak a fed? bels? oldalán, ekkor takarékra veszem a h?t az edény alatt, és addig párolom, amíg a vizet fel nem szívja a rizs. Amikor a vizet felszívta a rizs, akkor elzárom a h?t és még fed? alatt kb. 20 perc alatt készre párolom. Ez a 20 perc id? 2 dl. mennyiség? rizs párolásánál elég. tálalás el?ttt a párolt rizst átkeverem.

Gréti

Szinte teljesen egybecseng azzal, ahogy én készítem, egy kicsi pirítást kivéve. Üdv, G

Gréti

Köszönjük a hozzászólást! Ezek szerint Te nem pirítod, csak átmelegíted a rizst, miel?tt vízzel felöntenéd. Üdvözlettel: Gréti

dnbsoldiers

.

Tamerlán

egyet értek teljes mértékben, én is így

Címlapról ajánljuk

További cikkek