Tonhal articsókaszívvel laskamártással Ambrustól

Ambrus ma mutatkozott be A Konyhafőnök adásában, első receptjét osztjuk meg most veletek. Figyeljétek a zenész fiatalember egyáltalán nem rock and roll tálalását!

Tonhalsteak articsókaszívvel laskamártással - Horváth Ambrustól

A kép illusztráció

Hozzávalók:

  1. 1 db articsóka negyedelve
  2. 10 dkg vöröstonhal-szelet
  3. 10 dkg laskagomba szeletelve
  4. só, bors, olívaolaj, vaj, tejszín
  5. mogyoró hagyma, fokhagyma
  6. friss cukorborsó
  7. balzsamecet, kakukkfű

Elkészítés:

  • Az articsókát félbevágom, a szívét megvajazom, sózom, borsozom, és olívaolajjal, balzsamecettel együtt 200 fokon 30 percig sütöm lefedve.
  • A laskagombát hagymán és fokhagymán dinsztelem, sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, majd tejszínnel beforralom.
  • A borsó héját blansírozom, majd vajon megfuttatom.
  • A tonhalat 2-2 percig pirítom mindkét oldalán. Enyhén sózom, borsozom.
  • Kevés lime-ot csavarok rá a végén.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek