Tonhal articsókaszívvel laskamártással Ambrustól

Ambrus ma mutatkozott be A Konyhafőnök adásában, első receptjét osztjuk meg most veletek. Figyeljétek a zenész fiatalember egyáltalán nem rock and roll tálalását!

Tonhalsteak articsókaszívvel laskamártással - Horváth Ambrustól

A kép illusztráció

Hozzávalók:

  1. 1 db articsóka negyedelve
  2. 10 dkg vöröstonhal-szelet
  3. 10 dkg laskagomba szeletelve
  4. só, bors, olívaolaj, vaj, tejszín
  5. mogyoró hagyma, fokhagyma
  6. friss cukorborsó
  7. balzsamecet, kakukkfű

Elkészítés:

  • Az articsókát félbevágom, a szívét megvajazom, sózom, borsozom, és olívaolajjal, balzsamecettel együtt 200 fokon 30 percig sütöm lefedve.
  • A laskagombát hagymán és fokhagymán dinsztelem, sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, majd tejszínnel beforralom.
  • A borsó héját blansírozom, majd vajon megfuttatom.
  • A tonhalat 2-2 percig pirítom mindkét oldalán. Enyhén sózom, borsozom.
  • Kevés lime-ot csavarok rá a végén.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!