Töltsd meg a zöldséget!

Végre lement a zöldségek ára a piacon annyira, hogy bátran kísérletezhetünk velük. Jöhet a zöldségtöltés nagyüzemben: cukkini, padlizsán, paradicsom..!

Mostantól pár hónapig jó dolga lesz a zöldségrajongóknak – a primőrök árai is lekúsztak, és minden héten van valami újdonság. A cukkiniszezon már tombol, akárcsak a paprikáé és a paradicsomé, de mindjárt jön a padlizsán és a friss, őszi gomba is.

Cuki-ni!

Alig vártuk már, hogy megjelenjen. Szeretjük rántva, lecsónak, főzeléknek, grillezve, rakva és természetesen, töltve. Ha tölteni szeretnénk, rengeteg lehetőség áll előttünk! A hosszú, egyenes, friss cukkinikat nyugodtan tölthetjük hússal vagy virslivel, így izgalmas egytálételt kapunk, és még a köretet is megspóroljuk! A kicsit girbegurbább darabokat tölthetjük darált hússal, sajtokkal, más zöldségekkel, akár saját magával is!

Cukkinireceptek itt >>

A lila hajó

A padlizsánra is igaz, ami a cukkinira – érdemes úgy vásárolni, hogy már akkor tudjuk, hogyan fogjuk elkészíteni. A zsenge, hosszabb darabokat érdemes friss, hamar puhuló zsengeségekkel, friss sajtokkal tölteni, vagy vékony szeletekre végni, és úgy tekerni, mint egy tapast. Ha pufókabb, markáns padlizsánra teszünk szert, nyugodtan mehet bele a darált marha, vagy sertéshús.

Még több padlizsán recept itt >>

Ne csapd a lecsóba!

Paprikával és paradicsommal is érdemes kísérletezni! Nemcsak a mi tv paprikánk, hanem a vastagabb, húsos kaliforniai vagy kápia paprika is tökéletesen alkalmas a hússal való töltésre. Próbáljuk ki egyszer, tepisbe téve, alufóliába csomagolva, szósz nélkül! A tv paprikát pedig tölthetjük hidegen körített túróval vagy fűszeres krémsajtokkal. A paradicsom lágy héja és puha húsa nehezítő tényező lehet töltésnél, de rizzsel és zöldséggel még a kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak.

Még több töltöttzöldség-recept itt >>

Ne felejtsd a gombát!

Nem volt ugyan egy esős nyarunk, de reméljük, az ősz megörvendeztet minket néhány remek gombavacsora élményével. A legtöbb fajta tölthető, a kisebbekből isteni előételt, míg a nagyobb gombákból komoly vacsorát is rittyenthetünk!

Még több töltöttzöldség-recept itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek