Töltsd meg a zöldséget!

Végre lement a zöldségek ára a piacon annyira, hogy bátran kísérletezhetünk velük. Jöhet a zöldségtöltés nagyüzemben: cukkini, padlizsán, paradicsom..!

Töltött cukkini olasz módra

Végre találtam szép nagy magyar cukkinit, ami töltésre kiváló. Úgyhogy neki is láttam az elkészítésének. Az olasz konyha amúgy is a szívem csücske, a cukkinivel meg úgyis nagyon jó ...

Mostantól pár hónapig jó dolga lesz a zöldségrajongóknak – a primőrök árai is lekúsztak, és minden héten van valami újdonság. A cukkiniszezon már tombol, akárcsak a paprikáé és a paradicsomé, de mindjárt jön a padlizsán és a friss, őszi gomba is.

Cuki-ni!

Alig vártuk már, hogy megjelenjen. Szeretjük rántva, lecsónak, főzeléknek, grillezve, rakva és természetesen, töltve. Ha tölteni szeretnénk, rengeteg lehetőség áll előttünk! A hosszú, egyenes, friss cukkinikat nyugodtan tölthetjük hússal vagy virslivel, így izgalmas egytálételt kapunk, és még a köretet is megspóroljuk! A kicsit girbegurbább darabokat tölthetjük darált hússal, sajtokkal, más zöldségekkel, akár saját magával is!

Cukkinireceptek itt >>

A lila hajó

A padlizsánra is igaz, ami a cukkinira – érdemes úgy vásárolni, hogy már akkor tudjuk, hogyan fogjuk elkészíteni. A zsenge, hosszabb darabokat érdemes friss, hamar puhuló zsengeségekkel, friss sajtokkal tölteni, vagy vékony szeletekre végni, és úgy tekerni, mint egy tapast. Ha pufókabb, markáns padlizsánra teszünk szert, nyugodtan mehet bele a darált marha, vagy sertéshús.

Még több padlizsán recept itt >>

Ne csapd a lecsóba!

Paprikával és paradicsommal is érdemes kísérletezni! Nemcsak a mi tv paprikánk, hanem a vastagabb, húsos kaliforniai vagy kápia paprika is tökéletesen alkalmas a hússal való töltésre. Próbáljuk ki egyszer, tepisbe téve, alufóliába csomagolva, szósz nélkül! A tv paprikát pedig tölthetjük hidegen körített túróval vagy fűszeres krémsajtokkal. A paradicsom lágy héja és puha húsa nehezítő tényező lehet töltésnél, de rizzsel és zöldséggel még a kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak.

Még több töltöttzöldség-recept itt >>

Ne felejtsd a gombát!

Nem volt ugyan egy esős nyarunk, de reméljük, az ősz megörvendeztet minket néhány remek gombavacsora élményével. A legtöbb fajta tölthető, a kisebbekből isteni előételt, míg a nagyobb gombákból komoly vacsorát is rittyenthetünk!

Még több töltöttzöldség-recept itt >>

Portobello hazaival töltve

Végre találtam egy zöldségest. Minden van nála. Zöldségek, gyümölcsök olyan választéka, aminek töredékéért otthon csak rimánkodnánk, zöld fűszerek guszta csokrokban, ...

Kuszkusszal töltött gomba

Sokan sokféleképpen készítik a töltött gombát, amely kiváló lehet vendégváráshoz falatkának, előételnek, vagy akár főétel mellé köretnek is. Nálam most egy különc verzió ...

Legújabb receptek

Krémes avokádós csirkesaláta

Ez a saláta egyszerre krémes és frissítő. Az avokádó és a majonéz selymessé, a lime és a koriander pedig üdévé teszi. Az állaga is tökéletes: nem túl száraz, de nem is úszik az ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...