Töltött és rántott káposzta a kék csapattól

Ma csapatban dolgoztak A Konyhafőnök versenyzői. Zsolti először félt attól, hogy Nikivel kell dolgoznia, pedig közösen két csodálatos töltött káposztát készítettek.

Töltött és rántott káposzta a kék csapattól

Hozzávalók

  • 4 savanyú káposzta levél
  • 4 kelkáposzta levél
  • 2 marék rizs
  • 2 x 2 tk fűszerpaprika
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 20 dkg borjúhús felkockázva
  • 20 dkg darált marha
  • 1 nagy fej burgonya
  • 2 ek zsír
  • 2 ek olívaolaj
  • só és bors
  • babérlevél

Elkészítés

Töltött káposzta

A rizst feltesszük főni. Vöröshagymából, fokhagymából, fűszerpaprikából, valamint felkockázott borjúhúsból sóval és borssal készítünk egy pörköltalapot. A főtt rizst megforgatjuk benne. A savanyú káposztát leveleire szedjük, és a pörköltös alappal megtöltjük. Ezeket vajon megpirítjuk. A krumplit megfőzzük. Hagymát dinsztelünk piros paprikával, megforgatjuk benne a burgonyát és a töltelékeket, az egészet összeforgatjuk.

Rántott káposzta

Kelkáposztalevélbe tesszük a fűszerezett, hagymán, fokhagymán megdinsztelt darálthúst, kis batyukat csinálunk belőle. Tojásban és zsemlemorzsában meghempergetjük, és olajban kisütjük a töltelékeket. Tálaláskor meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadásról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.