A tökéletes szuflé titka

A Konyhafőnök mai adásának második feladatában nem brillíroztak a versenyzők, senkinek sem sikerült elkészült szufléjával elkápráztatnia a zsűrit. Szuper tanácsok következnek!

Miközben Bernáth József séf körbenézett az éppen lázasan habverőkkel kalimpáló versenyzők között, vizsgáztatta Tituszt, aki kis segítséggel felmondta a szuflékészítés legfőbb ismérveit, íme a kiegészített verzió:

Citromos soufflé recept

Állag

A szuflé alapja egy homogén anyag, ha darabos, sülés közben nehezen lehet biztosítani megfelelően kész állagát, miszerint: kívül könnyű, de roppanós, belül szinte folyós, de átsült legyen.

Zöldtea-szuflé recept

Ízesítés

A kevesebb több: tehát ne ízesítsük túl. A túlízesített szuflé íze inkább hasonlít egy sűrű zöldség- vagy gyümölcskrémlevesre. A legkellemesebb ízvilágot maximum egy-két összetevő adja ki, édes és sós példa: 1. Csokoládé, narancslé és narancshéj, 2. Csirkemáj, só, bors, zsálya.

Mákszuflé recept

Forma kikenése

A szuflét ugyan a sütőformában tálaljuk, de jó esetben aki fogyasztja, szeretné az egészet kikanalazni. Ezt úgy érhetjük el, ha a sütőformát vajjal bőven kikenjük. Ugyanakkor a tészta nem emelkedik ki a formából, ha nincs egy kis vajas segítsége.

Csoki soufflé ahogy chloedejonge készíti recept

Időzítés

Ha tölteléket, vagyis ganache-t készítünk a szufléhoz, akkor azt érdemes egy nappal korábban összeállítani és behűteni. Egyébként az alap bekeverése után egyből süssük és tálaljuk a szuflét, csak frissen jó! Ez azt jelenti, ha vendégeknek akarunk kedveskedni vele, akkor úgy 30 percre el kell hagyjuk a terepet.

Csokoládés lávasüti recept

Sütési hőfok

Szuflésütéshez elegendő 160 fokra előmelegíteni a sütőt, máskülönben mire a belseje is kész lenne, addigra túlpirul a teteje. Egy hagyományos formában készült, jól bekevert szuflé maximum 15 perc alatt el kell, hogy készüljön.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...