A tökéletes esti program

Színház és vacsora – egy jó darab és egy gasztronómiai élmény az egész hetünket képes feldobni. Most mindezt egy helyen kínáljuk: színház és kulinária a Gastropolis főzőiskolában!

Helyben vagyunk!

A Gastropolis főzőiskola 2011 óta várja a főzni-enni vágyókat. Bár a hagyományos értelemben vett főzőiskola funkcióját is bőven kielégíti, hiszen a jelentkezők hétről hétre, különböző tematikus főzőesteken vehetnek részt, megtudhatják, melyek az indiai nemzeti kincs, a curry titkai, vagy másokkal együtt készíthetik el a karácsonyi hangulathoz elengedhetetlen süteményeket. Különböző cégek rendezvényeinek, csapatépítő tréningjeinek, lánybúcsúknak és gyermekprogramoknak is helyet adnak, de a legkülönlegesebb újdonságuk nem más, mint a gasztroszínház.

A Gastropolis főzőiskoláról még többet itt tudhatsz meg >>

Színház és csúcsgasztronómia egy helyen!

Hogy mi is az a gasztroszínház? Az egyik legkellemesebb elfoglaltság, amelyen valaha részt vettünk. Lényegében arról van szó, hogy a színház az étterembe költözik, és amellett, hogy remekül szórakozunk a színészek játékán, minden felvonás között kapunk egy kiváló fogást. A háromórás program tökéletes terápia – elnémított mobilok, kellemes meleg, élőzene, finom borok és egy hatfogásos vacsora, melynek minden felvonása között húsz perc kacagtató színdarabot kapunk tálcán, Boccaccio Dekameronjának száz története közül éppen ötöt. Rohanó világunkban az étkezés és a vizuális művészet sajnos sokszor kimerül abban, hogy a tv előtt majszolunk valami nasit – a program ezzel szemben a reneszánsz világába visz minket vissza, ahol tudtak hódolni a kulináris élvezeteknek és értékelték a művészetet is. Mindenképpen érdemes kipróbálni!

A gasztroszínházról még több információt itt találsz >>

{ GALÉRIA = title:A%20hatfog%C3%A1sos%20vacsora%20felvon%C3%A1sai, 1,2,3,4,5,6,7 }

A művészek

Nincs művészet művészek nélkül – ez a Gastropolisban sincs másképp. A Gastropolis mesterével, Bérci Krisztián séffel az esemény előtt beszélgettünk. Az utolsó simításokat végezte művein, amelyet nem sokkal utána szolgáltak fel a lelkes vendégseregnek. Krisztián sok helyen megfordult, mielőtt a Gastropolis séfje lett volna: erősítette többek között a Baldaszti's, a Gresham-palota és a Costes konyhájának csapatát is. Most ő a Gastropolisban a „séf úr", az ő feladata a menü összeállítása, a főzőcsapatok koordinálása, a foglalkozások gördülékennyé tétele. Krisztián szerint teljesen más munka ez, mint egy sztárétterem konyháján dolgozni, hiszen ott egy összeszokott csapat alkot nagyot, itt pedig egyedül kell helyt állni, akkor is, ha hatfogásos vacsorát készít húsz főre, és akkor is, ha harminc újoncot kell bevezetni a konyhaművészetbe. Különösen ügyel a részletekre: a gasztroszínház menüsorának összeállításánál a szezonalitás mellett azt is figyelembe kellett vennie, hogy az ételek részben előkészíthetőek és szépen tálalhatóak legyenek, nem utolsósorban pedig szem előtt tartotta, hogy valamilyen módon kapcsolódjanak a „színpadon" látottakhoz. A színészeknek sincsen egyszerű dolga – a Gustat gasztroszínház fiatal tehetségeinek máshogyan kell játszaniuk, mint egy klasszikus színházban, hiszen a játéktér az asztalok között van. A 360 fokos játék a húszperces darabok és a közönség közelsége másféle koncentrációt igényel, mint hagyományos esetben. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy mindenki kiválóan végezte a feladatát – az eredmény pedig egy tökéletes este, amit szívből ajánlunk minden kedves színházrajongónak és gasztrofanatikusnak.

Az előadás részleteiért kattints a képre!

{ GALÉRIA = title:A%20Gustat%20gasztro%20sz%C3%ADnh%C3%A1z%20el%C5%91ad%C3%A1s%20k%C3%B6zben, 8,9,10,11,12,13,14,15 }

A Gustat gasztroszínházról itt tudhatsz meg még többet >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.