Tippek szülinapi bulira

Ha már összeírtad a vendéglistát és kész a meghívó, akkor nincs más hátra, mint kitalálni, milyen finomságokkal kedveskedj a gyerekeknek.

Minden évben eljön a várva várt nap: gyermekeink születésnapja. Nálunk általában már egy hónappal korábban elkezdődik a fejtörés, vajon kit hívjunk meg a buliba. Ha eljön az egyik lány, akkor meg kell hívni a másikat. Na, és a harmadikat is, nehogy bárki megsértődjön. Ha van egy grafikus képességekkel megáldott tagja a családnak, az nem hátrány, hiszen annál tetszetősebb meghívó készül. Amikor mindezen túl vagyunk, akkor jön a számunkra legizgalmasabb fejezet: mit adjunk a vendégeknek?!

Ezeket olvastad már?

A jó buli egyik alapköve a minden igényt kielégítő vendéglátás. Ha otthon nincs is gyümölcscentrifugánk, frissen préselt gyümölcsleveket már kaphatunk dobozos kiszerelésben. Akár bio, akár más terméket vásárolunk, a csomagoláson láthatjuk, adalékanyag nélkül készültek-e. Ha tehetjük, olyat vásároljunk. A sós ropogtatnivalókat viszont már mi is elkészíthetjük. Minden családban van egy jól bevált pogi vagy tv-ropi recept, amely még a nagyitól maradt fenn. Ezt a finomságot már előző nap elkészíthetjük, mivel fogyasztás előtt jót tesz nekik egy kis pihenés.

Ezeket olvastad már?

Nem lehet csak pogácsával tömni a gyerekeket. Főként hosszabb program esetén szükségünk lesz valami másra: néhány szendvicsre, pizzatekercsre, salátára, esetleg frissen vágott zöldségek mellé egy kis mártogatósra. Egy nagy adag salátát és egy-két szendvicskrémet elkészíthetünk előre. A lényeg, hogy a hűtőben legyen elég hely a tárolásukra. Viszont a mártogatóshoz szánt zöldségeket, példának okáért a sárgarépát, angol zellert, kígyóuborkát és a krémekhez vásárolt magos rozskenyeret vagy francia baguettet csak a felhasználás előtt szeleteljük, nehogy kiszáradjanak.

Ezeket olvastad már?

Biztosan minden gyerkőcnek van kedvenc cukrászdája és onnan kedvenc sütije, ami bevált és szívesen rendeli szülinapjára. Ám ahogy cseperednek gyermekeink és mind több gyertya kerül a tortára, egyre jobban értékelik, ha házi készítésű süteményt ehetnek. Legyen az csokis, krémes, gyümölcsös, semmiképpen ne akkor készítsük először. Egy “gyakorló példány” sütésével kiderülhet bármi olyan turpisság, amit ha nem fedezünk fel időben, tönkretehetjük vele az oly régen várt eseményt.

Jövő héten a gyors és könnyű vacsorákra koncentrálunk. Kezdődik az utolsó teljes hónap a suliban, aztán már csak két hét júniusban, és vége a tanítási időnek!

Gréti

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 trükk, ami az egyszerű köretedből elegáns ünnepit varázsol

Ha ünnep van, úgy érezhetjük, hogy mindenből a legszebbet, a legelegánsabbat kell elővenni, legyen az étkészlet, jókedv vagy éppenséggel köret. Persze az idő vagy a pénz nem mindig adott minderre: nézzük meg hát, hogy lesz a szerény karácsonyi köretből (pofonegyszerűen) elegáns!