Tibor csodás visszatérése

Tibor immáron harmadszor futhat neki A Konyhafőnök gasztronómiai versenyének. Rizottóit már ismertük, most sem maradt le tányérjáról, de valójában töltött cukkinijével tarolt.

Tökéletes cukkinitál Tibortól

Hozzávalók

  • 3 db cukkinivirág
  • liszt
  • tojás
  • csipet só
  • zsemlemorzsa
  • 3 db gömbcukkini
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg marhahús
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 5 dkg parmezán
  • kecskesajt
  • kevés olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 bögre gersli
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 5 + 5 dkg parmezán
  • 4 ek vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • újhagyma

Elkészítés

A cukkinivirághoz

  • Hagyományos módon, lisztben, tojásban és zsemlemorzsában bepanírozzuk a cukkinivirágokat. Kirántjuk forró olajban.

A töltött cukkinihez

  • Kisebb, gömb alakú cukkinik belsejét kivájjuk.
  • Kevés olajon hagymát, majd fokhagymát pirítunk, erre dobjuk a marhahúst, fűszerezzük, és tovább, kifehéredésig pirítjuk.
  • Felöntjük tejszínnel, fehérborral, majd sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a fűszereket.
  • Parmezánnal besűrítjük, majd belekanalazzuk a marhahúsos ragut, a nyers kivájt, cukkinigömbökbe.
  • 180-190 fokon sütőbe helyezzük, amíg a töltelék meg nem pirul.
  • Utolsó percben a kecskesajtot ráolvasztjuk.

A rizottóhoz

  • Olívaolajon hagymát pirítunk, rádobjuk a gerslit, fehéredésig pirítjuk.
  • Felöntjük zöldségalaplével, amíg el nem fő róla.
  • Miután megpuhult a gersli, belereszeljük a parmezánt, és elkeverjük a vajat. Rizottóállagra keverjük, a tetejét újhagymaszárralés parmezánforgáccsaldíszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...