Tökéletes cukkinitál Tibortól
Hozzávalók
- 3 db cukkinivirág
- liszt
- tojás
- csipet só
- zsemlemorzsa
- 3 db gömbcukkini
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg marhahús
- só, bors ízlés szerint
- 1 dl tejszín
- 0,5 dl fehérbor
- só és bors ízlés szerint
- 1 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 5 dkg parmezán
- kecskesajt
- kevés olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 1 bögre gersli
- 4 dl zöldségalaplé
- 5 + 5 dkg parmezán
- 4 ek vaj
- só és bors ízlés szerint
- újhagyma
Elkészítés
A cukkinivirághoz
- Hagyományos módon, lisztben, tojásban és zsemlemorzsában bepanírozzuk a cukkinivirágokat. Kirántjuk forró olajban.
A töltött cukkinihez
- Kisebb, gömb alakú cukkinik belsejét kivájjuk.
- Kevés olajon hagymát, majd fokhagymát pirítunk, erre dobjuk a marhahúst, fűszerezzük, és tovább, kifehéredésig pirítjuk.
- Felöntjük tejszínnel, fehérborral, majd sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a fűszereket.
- Parmezánnal besűrítjük, majd belekanalazzuk a marhahúsos ragut, a nyers kivájt, cukkinigömbökbe.
- 180-190 fokon sütőbe helyezzük, amíg a töltelék meg nem pirul.
- Utolsó percben a kecskesajtot ráolvasztjuk.
A rizottóhoz
- Olívaolajon hagymát pirítunk, rádobjuk a gerslit, fehéredésig pirítjuk.
- Felöntjük zöldségalaplével, amíg el nem fő róla.
- Miután megpuhult a gersli, belereszeljük a parmezánt, és elkeverjük a vajat. Rizottóállagra keverjük, a tetejét újhagymaszárralés parmezánforgáccsaldíszítjük.