Tibor csodás visszatérése

Tibor immáron harmadszor futhat neki A Konyhafőnök gasztronómiai versenyének. Rizottóit már ismertük, most sem maradt le tányérjáról, de valójában töltött cukkinijével tarolt.

Tökéletes cukkinitál Tibortól

Hozzávalók

  • 3 db cukkinivirág
  • liszt
  • tojás
  • csipet só
  • zsemlemorzsa
  • 3 db gömbcukkini
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg marhahús
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 5 dkg parmezán
  • kecskesajt
  • kevés olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 bögre gersli
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 5 + 5 dkg parmezán
  • 4 ek vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • újhagyma

Elkészítés

A cukkinivirághoz

  • Hagyományos módon, lisztben, tojásban és zsemlemorzsában bepanírozzuk a cukkinivirágokat. Kirántjuk forró olajban.

A töltött cukkinihez

  • Kisebb, gömb alakú cukkinik belsejét kivájjuk.
  • Kevés olajon hagymát, majd fokhagymát pirítunk, erre dobjuk a marhahúst, fűszerezzük, és tovább, kifehéredésig pirítjuk.
  • Felöntjük tejszínnel, fehérborral, majd sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a fűszereket.
  • Parmezánnal besűrítjük, majd belekanalazzuk a marhahúsos ragut, a nyers kivájt, cukkinigömbökbe.
  • 180-190 fokon sütőbe helyezzük, amíg a töltelék meg nem pirul.
  • Utolsó percben a kecskesajtot ráolvasztjuk.

A rizottóhoz

  • Olívaolajon hagymát pirítunk, rádobjuk a gerslit, fehéredésig pirítjuk.
  • Felöntjük zöldségalaplével, amíg el nem fő róla.
  • Miután megpuhult a gersli, belereszeljük a parmezánt, és elkeverjük a vajat. Rizottóállagra keverjük, a tetejét újhagymaszárralés parmezánforgáccsaldíszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek