Négykeréken Thuróczy Szabolccsal: ,,Bármi bajom volt, ide lejöttem, és ettem egy maceszgombóclevest" – A Róma ételbárban jártunk

Négykeréken című sorozatunk első részében Thuróczy Szabolcs vitt el minket kedvenc vendéglőjébe, a budapesti Róma ételbárba. (x)

Aki valaha járt már a budai Róma ételbárban, tudja: ennek a helynek lelke van. Az eredetileg 1987-ben nyílt legendás kifőzde apró helyiségébe bár kevés vendég fér be, errefelé mindenféle ember megfordul, idősek és fiatalok, zenészek és politikusok, újságírók és színészek is - Thuróczy Szabolcs szívét például még akkor rabolta el az étterem egykori vezetője, Cica, amikor a színész még a Galagonya utca közelében lakott. Szabolcs szerint nemcsak a konyha jó a Rómában: ez az a hely, ahova az ember nem kizárólag enni megy, hanem haza is tér, Cica és a boltot vezető Andrusch Daniék pedig mindig gondoskodnak arról, hogy a vendégek számára ne csupán egy sima ebéd, hanem igazi élmény legyen az itt eltöltött idő.

,,Ez a hely visszavarázsol egy olyan világba, ahol azt érzed, hogy az emberi szónak még van értelme, és nemcsak azt kérdezik meg tőled itt, hogy bankkártyával fizetsz vagy készpénzzel, hanem itt igazi emberi, tartalmas beszélgetések vannak."

Bár a Róma a hideg idő beköszöntével (és a koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt) vendégeket nem tud fogadni, házhoz szállított ételeik még így is olyanfajta házias ízélményt tudnak kínálni, amelyre ma már csak kevés fővárosi kifőzde képes.

A Nosalty és a Suzuki közös, Négykeréken című sorozatában Magyarország gasztronómiai kincseit, különleges helyeit mutatjuk be. Bár idén ősszel és télen a koronavírus-járvány miatt nem tudjuk személyesen megélni azt, milyen egy-egy hangulatos étteremben elkölteni egy ebédet vagy vacsorát, a jövő évben remélhetőleg bepótolhatjuk a lemaradást, ezek a helyek pedig tökéletes úti célok lehetnek majd az új felfedezések során. Addig is mi magyarok annyit tehetünk, hogy egy-egy rendeléssel támogatjuk a vendéglátóhelyek, éttermek fennmaradását.

A nagy hazai gasztroutazás itt még nem ér véget, a következő részben egy újabb titokzatos híresség mutatja majd meg kedvenc vendéglátóhelyét.

Találd meg az igényeidhez legjobban illő Suzuki modellt!

További részletekért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek