Múlt héten komolyabb vitába kerültünk a barnamártás versus gravy témakörét illetően, amiből is egy tanulságot biztosan leszűrtünk: ez a téma korántsem annyira egyértelmű, mint hittük.
A vendéglátóipar egyre nehezebb helyzetben van. Míg az éttermek, kocsmák, kávézók túlélési esélye csökken, az operatív törzs türelmet szeretne kérni a vendéglátósoktól.
Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Minden nap egy alma, az orvost távol tartja – tartja a többé-kevésbé helytálló mondás. Arról azonban már nem szól a fáma, hogy a túl sok almafogyasztás bizony kellemetlen, sőt, esetenként akár veszélyes következményekkel is járhat.