A tevetej az új csodakaja

Hogy mitől csodakaja egy élelmiszer, azt nehéz megmondani. Valószínűleg nagy médiafelhajtás és divattrendek kellenek hozzá, és nem árt, ha egy pici egzotikum is felbukkan.

Állítólag olyan az íze, mint a rendes tehéntejé, csak picit sósabb. Mintha egy sósperecet dobott volna valaki a standard bolti tejben. Viszont sok tekintetben értékesebb, és nemcsak azért mert nehezen beszerezhető és egzotikus. Gondoljunk csak bele, a tevebébik ezen élnek a sivatag kellős közepén, szóval valamit csak kell tudnia.

A beduinok évszázadokig tevetejen éltek, állítólag sokkal több szervezet számára feldolgozható kalciumot tartalmaz, mint bármilyen más tejtípus, sőt a tehéntejnél háromszor több C-vitamint is magában hordoz. Emellett a városi legendák szerint a sebhelyek gyógyulási idejét is lerövidíti. Sőt több kultúrában afrodiziákumként is használják. Persze, ahogy lenni szokott valószínűleg nem egy mindenre megoldásként szolgáló csodaelixirről van szó, de én pusztán merő kiváncsiságból kipróbálnám!

(via Globalpost.com)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...