A tevetej az új csodakaja

Hogy mitől csodakaja egy élelmiszer, azt nehéz megmondani. Valószínűleg nagy médiafelhajtás és divattrendek kellenek hozzá, és nem árt, ha egy pici egzotikum is felbukkan.

Állítólag olyan az íze, mint a rendes tehéntejé, csak picit sósabb. Mintha egy sósperecet dobott volna valaki a standard bolti tejben. Viszont sok tekintetben értékesebb, és nemcsak azért mert nehezen beszerezhető és egzotikus. Gondoljunk csak bele, a tevebébik ezen élnek a sivatag kellős közepén, szóval valamit csak kell tudnia.

A beduinok évszázadokig tevetejen éltek, állítólag sokkal több szervezet számára feldolgozható kalciumot tartalmaz, mint bármilyen más tejtípus, sőt a tehéntejnél háromszor több C-vitamint is magában hordoz. Emellett a városi legendák szerint a sebhelyek gyógyulási idejét is lerövidíti. Sőt több kultúrában afrodiziákumként is használják. Persze, ahogy lenni szokott valószínűleg nem egy mindenre megoldásként szolgáló csodaelixirről van szó, de én pusztán merő kiváncsiságból kipróbálnám!

(via Globalpost.com)

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...