A tevetej az új csodakaja

Hogy mitől csodakaja egy élelmiszer, azt nehéz megmondani. Valószínűleg nagy médiafelhajtás és divattrendek kellenek hozzá, és nem árt, ha egy pici egzotikum is felbukkan.

Állítólag olyan az íze, mint a rendes tehéntejé, csak picit sósabb. Mintha egy sósperecet dobott volna valaki a standard bolti tejben. Viszont sok tekintetben értékesebb, és nemcsak azért mert nehezen beszerezhető és egzotikus. Gondoljunk csak bele, a tevebébik ezen élnek a sivatag kellős közepén, szóval valamit csak kell tudnia.

A beduinok évszázadokig tevetejen éltek, állítólag sokkal több szervezet számára feldolgozható kalciumot tartalmaz, mint bármilyen más tejtípus, sőt a tehéntejnél háromszor több C-vitamint is magában hordoz. Emellett a városi legendák szerint a sebhelyek gyógyulási idejét is lerövidíti. Sőt több kultúrában afrodiziákumként is használják. Persze, ahogy lenni szokott valószínűleg nem egy mindenre megoldásként szolgáló csodaelixirről van szó, de én pusztán merő kiváncsiságból kipróbálnám!

(via Globalpost.com)

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Én kipróbáltam és semmi extra nem volt. Kicsit ízetlenebb mint a tehéntej és rendkívül gyorsan romlik. Az ízesítettek viszont olyan édesek, hogy összeragadt a szám t?le, számomra elég öncélúnak t?nt az ötlet.

witch

A beduinok perszehogy ezen eltek evszazadokig, hol a feneben talaltak volna tehenet a sivatag kozepen? Ha csak annyi a kulonbseg, hogy sos ize van, akkor mi magunk is kiprobalhatjuk otthon egy csipetnyi sot rakva a tehentejbe, hunyjuk be a szemunket es kepzeljuk magunkat a forro sivatagba es kortyolgassuk, de vigyazzunk nehogy megcsipjen minket kozben egy skorpio, hehe. :o) Ejszakai ivaszatot is rendezhetunk, de akkor feltetlenul rakjunk tuzet, mert eszmeletlen hideg van es a tevetej forron jobban fog csuszni!

Törölt felhasználó

Kedves István, kilehet próbálni.www.tevetej.hu :)

Törölt felhasználó

kedves István , lehet itthon kapni, csak meg kell keresni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.