Ez történik a testeddel, ha málnalevélteát iszol

A málnalevélből készült tea természetes házi gyógymód megfázásra és gyomorfájásra. Sok más jótékony hatása is van, de hogyan kell főzni, és még miért érdemes fogyasztani?

A gyümölcstea azon italok közé tartozik, amelyeket szívesen iszunk. A málnalevélből készült tea pedig még a szervezetre is jótékony hatást gyakorol, ezért érdemes fogyasztani.

Milyen gyógyító tulajdonságai vannak a málna leveleinek?

A málnalevéltea olyan ital, amit nagyanyáink megfázás ellen használtak. A málnalevél nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, amely erős antioxidáns. Ennek köszönhetően, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal is bír, emellett erősíti a legyengült immunrendszert is.

Hogy mire figyelj, ha málnát metszel?

Ki ne szeretné a málnát? Ilyen embert tényleg nem ismerünk. Sajnos évről évre nehezebb helyzetbe kerül a málnatermesztés, mint ágazat, a nyári bogyós gyümölcs ára pedig az egekben, szóval tényleg érdemes otthon termeszteni. Na de hogyan kell metszeni?

Nosalty

A málnalevélből készült tea rendszeres fogyasztása segít:

  • leküzdeni a szabad gyökök káros hatásait,
  • gátolja a sejtek öregedési folyamatait,
  • emellett méregtelenítő szerként is működik,
  • gyorsítja az anyagcserét - vizelethajtó és méregtelenítő tulajdonságainak köszönhetően eltávolítja a szervezetből a káros anyagokat,
  • húgyúti gyulladások kezelésére is bevethető,
  • emésztési zavarok és hasmenés esetén is jó lehet a kellemetlen tünetek enyhítésére,
  • oldja a menstruációs görcsöket,
  • nyugtatja az idegrendszert,
  • javítja a szív- és keringési funkciókat (véralvadásgátló tulajdonságokkal rendelkezik).

Hogyan kell főzni a málnalevélteát?

Öntsünk 1-2 teáskanál szárított málnalevelet (kb. 3 g) egy bögrébe. Öntsünk rá forrásban lévő vizet, és fedjük le a csészét egy csészealjjal. Hagyjuk állni 5-10 percig.

A szárított málnaleveleket hagyományos fekete teába is belekeverhetjük.  Ettől a fekete teának enyhén gyümölcsös íze lesz. Mindössze annyit kell tenni, hogy le kell főzni egy fekete teát, és a szárított málna leveleket teaszűrőbe helyezni. Hagyjuk állni, amíg meg nem kapjuk a kívánt erősségű teát.

Ha van otthon málnánk, szedjük le a leveleket, és alaposan mossuk le. Öntsünk nyakon egy kanál friss levelet egy pohár forrásban lévő vízzel, hagyjuk állni 15-20 percig, és már fogyaszthatjuk is.

Forrásunk volt.

Olvass még a témában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...