Ez történik a testeddel, ha málnalevélteát iszol

A málnalevélből készült tea természetes házi gyógymód megfázásra és gyomorfájásra. Sok más jótékony hatása is van, de hogyan kell főzni, és még miért érdemes fogyasztani?

A gyümölcstea azon italok közé tartozik, amelyeket szívesen iszunk. A málnalevélből készült tea pedig még a szervezetre is jótékony hatást gyakorol, ezért érdemes fogyasztani.

Milyen gyógyító tulajdonságai vannak a málna leveleinek?

A málnalevéltea olyan ital, amit nagyanyáink megfázás ellen használtak. A málnalevél nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, amely erős antioxidáns. Ennek köszönhetően, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal is bír, emellett erősíti a legyengült immunrendszert is.

Hogy mire figyelj, ha málnát metszel?

Ki ne szeretné a málnát? Ilyen embert tényleg nem ismerünk. Sajnos évről évre nehezebb helyzetbe kerül a málnatermesztés, mint ágazat, a nyári bogyós gyümölcs ára pedig az egekben, szóval tényleg érdemes otthon termeszteni. Na de hogyan kell metszeni?

Nosalty

A málnalevélből készült tea rendszeres fogyasztása segít:

  • leküzdeni a szabad gyökök káros hatásait,
  • gátolja a sejtek öregedési folyamatait,
  • emellett méregtelenítő szerként is működik,
  • gyorsítja az anyagcserét - vizelethajtó és méregtelenítő tulajdonságainak köszönhetően eltávolítja a szervezetből a káros anyagokat,
  • húgyúti gyulladások kezelésére is bevethető,
  • emésztési zavarok és hasmenés esetén is jó lehet a kellemetlen tünetek enyhítésére,
  • oldja a menstruációs görcsöket,
  • nyugtatja az idegrendszert,
  • javítja a szív- és keringési funkciókat (véralvadásgátló tulajdonságokkal rendelkezik).

Hogyan kell főzni a málnalevélteát?

Öntsünk 1-2 teáskanál szárított málnalevelet (kb. 3 g) egy bögrébe. Öntsünk rá forrásban lévő vizet, és fedjük le a csészét egy csészealjjal. Hagyjuk állni 5-10 percig.

A szárított málnaleveleket hagyományos fekete teába is belekeverhetjük.  Ettől a fekete teának enyhén gyümölcsös íze lesz. Mindössze annyit kell tenni, hogy le kell főzni egy fekete teát, és a szárított málna leveleket teaszűrőbe helyezni. Hagyjuk állni, amíg meg nem kapjuk a kívánt erősségű teát.

Ha van otthon málnánk, szedjük le a leveleket, és alaposan mossuk le. Öntsünk nyakon egy kanál friss levelet egy pohár forrásban lévő vízzel, hagyjuk állni 15-20 percig, és már fogyaszthatjuk is.

Forrásunk volt.

Olvass még a témában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek