Bolygómentő szatyorral vásárolhatunk a Tesco üzleteiben

Az egyszer használatos műanyagok kivezetése miatt a nagyvállalatok kreatív módokon próbálják megoldani a kialakult helyzetet. A Tesco például nemcsak a termékek csomagolására, hanem a bevásárlószatyrokra is külön figyelmet fordít. Az áruházakban termelt műanyagból erősebb, tovább használható zacskókat fognak gyártani, így évi 150 tonna műanyagnak adnak új esélyt.

Az egyszer használatos műanyag termékek forgalomba hozatalának tiltásával párhuzamosan a Tesco újfajta hordtasakokat vezetett be kínálatába. A korábbi, egyszer használatos műanyag szatyrokat könnyebben újrahasznosítható és többször újrahasználható verzió váltotta fel. A legalább 20 százalékban újrahasznosított hulladékot tartalmazó bevásárlótáskák vastagabbak, mint elődjeik, így többször felhasználhatók bevásárláshoz, alkalmanként akár 15 kilogramm súlyhatárig.

Bolygómentő szatyorral vásárolhatunk a Tesco üzleteiben

A megduplázott teherbírást lehetővé tévő kialakítás miatt a hordtasakok élettartama is hosszabb, így az áruházlánc előrejelzése szerint a korábbi számokhoz viszonyítva mintegy 22 millióval kevesebb szatyrot fog értékesíteni Közép-Európában, ami csökkenti a hulladék mennyiségét és a környezeti terhelést.

Fenntartható stratégia

Egyre több vásárlónk keres jó minőségű, egyben környezetbarát hordtasakokat.

„Új bevásárlótáskáink tökéletesen illeszkednek fenntarthatósági stratégiánkba azáltal, hogy a működésünkben keletkező hulladékot új termékekben hasznosítjuk újra. Vállaltuk, hogy 2025-ig valamennyi sajátmárkás termékünk csomagolása teljes egészében újrahasznosítható lesz, az ehhez vezető út egyik fontos lépését pedig ezek az új szatyrok jelentik. Mivel a zacskók vastagabbak, mint a korábbiak, többször is újrahasználhatók, mielőtt a kukában végeznék, így az újrahasználatra vonatkozó célkitűzéseinkkel is összhangban vannak” – mondta Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója.

Többszöröi használatra is alkalmas

A hordtasakok alján a Tesco feltünteti az újrahasznosított tartalomra és a körkörös folyamatra utaló információt, ezzel is ösztönözve a vásárlókat arra, hogy minél többször használják újra a szatyrokat. Amikor erre már nincs lehetőség, a 100 százalékban újrahasznosítható zacskók a szelektív hulladékgyűjtőkbe helyezhetők.

Az áruházlánc hosszú távú célja, hogy minden régi csomagolás új életre kelhessen az újrahasznosítási folyamat részeként. A Tescónál már kaphatók újrahasznosított hulladékból készült szemeteszsákok és papír hordtasakok is. További információk a Tesco fenntartható csomagolásáról itt találhatók.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek