Reagált a Pick a visszahívott téliszalámi hírére

Sokan láthatták a hírt, miszerint a Nébih érzékszervi elváltozás miatt visszahívta az egyik kiskereskedelmi lánc sajátmárkás téliszalámiját. A Pick most külön közleményben reagált a hungarikumnak számító élelmiszerrel kapcsolatos hírekre.

A gyártói minőségi garancia, úgy tűnik, mindennél többet jelent: a Pick Szeged Zrt. reagált a napokban eszközölt termékvisszahívásra, amely az egyik kiskereskedelmi lánc saját márkás téliszalámi termékét érinti. A Pick Téliszalámi termékek ebben az esetben sem érintettek, a szegedi gyártó mégis fontosnak tartja felhívni a fogyasztók figyelmét arra, hogy miként tudnak a vásárlást megelőzően megfelelő módon informálódni.

A legjobb, minőségi szalámik szigorú szabályok szerint készülnek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2022. június 13-án visszahívta a Tesco 400 g-os kiszerelésű téliszalámi termékét. Mivel téliszalámit mindenki gyárthat, aki betartja a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait, így kerülhetnek a polcokra, akár egyes kereskedők nevében is, az úgynevezett sajátmárkás termékek. A Nébih közleményével összefüggésben a Pick Szeged Zrt. fontosnak tartja, hogy megragadja ezt az alkalmat is arra, hogy a fogyasztók figyelmét felhívja a tudatos vásárlásra.

„Az általunk gyártott, Hungarikumnak minősülő Téliszalámi visszahívására még soha nem volt precedens, és mindent megteszünk, hogy ez így is maradjon” – mondja Szokolai Júlia stratégiai és marketing igazgató.

Egy olyan termékről és márkáról beszélünk, ami több mint százötven éve garanciát jelent a fogyasztóknak, hazai és nemzetközi téren is elismert minőség övezi, nemhiába választják magyar családok százezrei a mai napig. Ezért pedig a Pick Szeged Zrt. minden munkatársa elkötelezetten tesz, a gyártástól az értékesítésig, farmtól az asztalig, ha úgy tetszik. A mostani termékvisszahívás is azt támasztja alá, hogy a fogyasztó akkor dönt jól, ha a másfél évszázada garantált minőségű Pick Téliszalámit vásárolja

– zárta gondolatait a szakember, aki hozzátette, fontosnak tartják, hogy a fogyasztók megfelelő edukációban részesüljenek a termékcsomagolások minőséget és gyártót igazoló információit illetően.  

A gyártó nemrég egy termékhamisítás ügyében szólalt fel, amikor hamisított „Pick” Csemege szalámit találtak az egyik budapesti húsboltban. Haluska Adrienn fejlesztési és minőségirányítási igazgató már akkor kiemelte, hogy a fogyasztónak mire érdemes figyelni a vásárláskor: „Ha egy termék megjelenése vagy annak észlelt minősége eltér a megszokottól, az már önmagában gyanakvásra adhat okot” – a szakember, jelen esetre reagálva, hozzátette:

Alaphelyzetben a csomagoláson fellelhető kiegészítő információk szolgálják ilyenkor a fogyasztók tájékoztatását. Ilyenek a minőségmegőrzési idő vagy a gyártóra vonatkozó információk – azonban előfordulhat olyan eset, hogy ezek helytelenül szerepelnek a címkén, ilyenkor pedig a fogyasztó sajnos érzékszeri elváltozás megtapasztalása útján szembesül csak a problémával. Ekkor a hatóságokhoz fordulhat, ugyanakkor ilyen esetekben emeljük ki mindig az ismert gyártók márkái által vállalt garancia fontosságát, amelyben nem csalódhat a vevő” – figyelmezteti újból a vásárlókat a Pick Szeged Zrt. fejlesztési és minőségirányítási igazgatója, aki hozzátette, egy gyártónak minőség- és ízgaranciát kell vállalnia termékein keresztül a fogyasztó felé: „Ezt a garanciát a Pick, minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági szempontból szigorúan ellenőrzött, több mint 150 éves szaktudáson alapuló gyártási tevékenységének köszönhetően biztosítja.”

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Rendszerezési tippek hiperérzékeny embereknek

Egy ideális világban az otthonunk egy nyugodt és pihentető sziget, de ebben bizony a lakás szervezettsége is óriási szerepet játszik. Egy zsúfolt szoba megnehezíti a fókuszálást és a kikapcsolódást, ahogy egy rumlis komód is megzavarhatja a napi rutinunkat.

Mucsi Blanka

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.