Az ok, ami miatt nem kéne nyomkodni a telefonodat a wc-n

Komoly betegséget is okozhat, ha a wc-re is magaddal viszed a telefonodat.

A NordVPN közel 10 ezer felnőtt megkérdezésével végzett tanulmánya alapján az emberek körülbelül 65 százaléka mondta azt, hogy a vécére is magával viszi telefonját – ami kellemetlen egészségügyi problémákhoz vezethet.

Az ok, ami miatt nem kéne nyomkodni a telefonodat a wc-n

A felmérésből kiderült, hogy a 26-41 évesek viszik leggyakrabban a vécére a telefonjukat, második helyen pedig a 18-25 év közöttiek állnak. Területi különbségek is megfigyelhetőek, Spanyolországban például az emberek 80%-a viszi magával a telóját.

Mint kiderült, ez azért baj Dr. Roshini Raj gasztroenterológus szerint, mert a vécén eltöltött ideális idő előnyös, ha nem haladja meg a 10 percet, ha azonban magunkkal visszük a telefonunkat, ez lényegesen meghosszabbodhat. És ez miért baj?

Röviden azért, mert aranyerünk lehet.

A gravitáció hatására akár különösebb erőlködés nélkül is megduzzadhatnak a végbél környéki vénák, ami a későbbiekben rendkívül fájdalmas székelést eredményezhet.

Tehát a legjobb, ha kint hagyjuk a telefonunkat, és a vécén ülve csak az éppen aktuális feladatra koncentrálunk.

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek