Közel 20 százalékkal csökkent ennek a 2 élelmiszernek az ára

Már 10 hónapja folyamatosan csökken az ára ennek a két élelmiszernek.

Áprilisban minimálisan emelkedtek a globális élelmiszerárak, derült ki az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapján szereplő adatokból.

Már a tizedik egymást követő hónapban csökkent a tejporok valamint a sajt nemzetközi ára

Minimálisan emelkedtek a globális élelmiszerárak

A FAO élelmiszerár-indexe kereskedelemmel súlyozott mutató, mely az öt legfontosabb alapélelmiszer – növényi olajok, gabonatermények, húsfélék, tejtermékek és cukor – nemzetközi piaci árát veszi figyelembe.

„A múlt hónapban az átfogó árindex 127,2 pont lett, ami 0,8 pont (0,6 százalék) emelkedés márciushoz viszonyítva. Ez volt az első növekedés 12 egymást követő hónap csökkenés után" – írja az agroinform oldala.

Csökkent a tejporok és a sajt nemzetközi ára

A FAO adatai alapján a tejtermékek árindexe áprilisban átlagosan 124,6 pont körül alakult, tehát 2,2 ponttal (1,7 százalékkal) alacsonyabb volt a márciusinál és 22,1 ponttal (15,1 százalékkal) a tavaly áprilisinál.

Ehhez hozzájárult az is, hogy áprilisban már tizedik egymást követő hónapban csökkent a tejporok nemzetközi ára, sőt mérséklődött a sajt ára is.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek