Napjainkban sokan szenvednek székrekedésben, ami a legtöbb esetben a rostszegény táplálkozásnak, a kevés folyadéknak és feldolgozott élelmiszerek rendszeres fogyasztásának köszönhető. Most eláruljuk, hogy mely tejtermékkel tudsz a legtöbbet segíteni magadon a dietetikus szerint!

Nem minden tejtermék okot székrekedést, sőt. Van egy olyan erjesztett ital, amely segítségedre lesz, ha épp ilyen problémád van.
Ez pedig nem más, mint a kefir, amely egyedülálló probiotikum-keveréket tartalmaz, segíthet a gyulladás csillapításában, diverzifikálhatja a mikrobiomot, és még a laktóz emésztését is javíthatja.
Miért a kefir a legjobb tejtermék, ha szorulásunk van?
A rendszeres székletürítéshez elengedhetetlen a megfelelő bélmikrobiom, ehhez pedig az kell, hogy jó dolgokkal tápláljuk a testünket. Ennek pedig az egyik legjobb módja, ha magas probiotikumtartalmú ételeket fogyasztunk.
A kefir több mint 30 probiotikus törzset tartalmaz – sokkal többet, mint a legtöbb étrendkiegészítő
– mondja Alyssa Simpson egy phoenix-i dietetikus.
Mindez segít a bélmikrobiom diverzifikálásában, ami együtt jár azzal, hogy javul az emésztés.
A kefirben lévő probiotikumok lágyítják a székletet, és szabályozzák a bélizmokat, így azok hatékonyabban mozognak
– állítja Hanna Kelley, az Indianai American Dairy Association egészségügyi és wellness igazgatója.
A kefirt ráadásul sokféleképpen felhasználhatjuk, de talán a legjobb, ha magában kortyoljuk. Ezen túlmenően pedig hozzáadhatjuk zabkásához, turmixhoz és házi készítésű salátaöntetekhez is.
Még több életmód itt: