Kiderült, mi okozta a szennyeződést a visszahívott tejfölökben

Az Alföldi Tej kiadott egy nyilatkozatott, amiben elárulták, mi okozta a szennyeződést a tejfölükben.

Néhány nappal ezelőtt több tejfölt is visszahívott az Alföldi Tej Kft., részben mikrobiológiai szennyezettség miatt, részben pedig mert a termékek érzékszervi elváltozást mutatnak. A cég közleményt adott ki az ügy kapcsán, amiben kitérnek arra is, mi okozhatta a problémát.

A cég keddi közleményében azt írja, az általuk folytatott érzékszervi termékkóstolások során elváltozásokat fedeztek fel egyes tejfölökben, amelyek kizárólag a tejfölgyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza - írja a 24.hu.

A közleményből kiderült a mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban elővigyázatosságból valamennyi, 2021. augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű, 2021. szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i lejáratú tejföl terméket visszahívták.

Ezeknél a termékeknél felbontáskor a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható – hívja fel a figyelmet az Alföldi Tej Kft. Amennyiben az ilyen jellemzővel rendelkező termékeket hőkezelés (főzés) nélkül fogyasztják el, akkor rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek, ezért a vállalat arra kéri a vásárlókat, hogy a visszahívásban érintett termékeket ne fogyasszák el.


Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek