Szinte minden tejfölt visszahívott a Nébih – Szennyezettek, ne fogyassza el őket!

Biológiailag szennyezett termékeket hívott vissza a Nébih.

Több tejfölt is visszahív a forgalomból a Nébih, az Alföldi Tej több típusában is mikrobiológiai szennyeződés van.Az élelmiszerbiztonsági hatóság azt kéri, hogy az érintett tejfölöket ne fogyasszák el.

Az Alföldi Tej Kft. által gyártott tejfölöket hívnak vissza és vonnak ki a forgalomból, részben mikrobiológiai szennyezettség miatt, részben pedig mert a termékek érzékszervi elváltozást mutatnak – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az MTI-vel.

Gyártó és bejelentő: Alföldi Tej Kft.
Probléma jellege: Érzékszervi elváltozás, mikrobiológiai szennyezettség
Az érintett termékek: Különböző tejföl termékek

A Nébih kér mindenkit, hogy a szeptember 15. lejárati idővel rendelkező 140, 330, 850 grammos kiszerelésű, 12 százalékos MAGYAR Tejfölt, a 175 grammos, 12 százalékos S-BUDGET Tejfölt és a 850 grammos, 20 százalékos KOKÁRDÁS MAGYAR Tejfölt, valamint a 140 grammos, 12 százalékos Mesés tejfölt ne fogyasszák el.

A szeptember 16-28. között lejáró termékek közül problémás az ANNI PANNI Tejföl, a MILFINA Tejföl, a RISKA Tejföl, az ENJOY FREE laktózmentes Tejföl, a SPAR FREE FORM Tejföl, a MESÉS Tejföl, a MAGYAR Tejföl, az S-BUDGET Tejföl, a SISSY Tejföl, a KOKÁRDÁS MAGYAR Tejföl, az ARO Tejföl, az M. ANNI PANNI Tejföl, a RISKA SÉF Tejföl, az M. KALOCSAI Tejföl és a PRIVÁT Tejföl.

A teljes lista itt érhető el.

A gyártó megkezdte a termékek kivonását a forgalomból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek