Tearoommal készül a nagyi islerje

Tearoom: Idén karácsonykor számos ehető ajándékötletet és klasszikus vagy éppen újszerű karácsonyi süteményt készítettünk és osztottunk meg veletek. Meglepetésként kis ajándékkártyákkal és dobozokkal is készültünk, melyet bárki letölthet és könnyedén szuper karácsonyi köntösbe öltöztetheti ajándékát.
Szerettük volna igazán autentikus finomságokkal is meglepni Titeket, ezért úgy gondoltuk, ellátogatunk egyikőnk nagymamájához, hogy első kézből tudhassuk meg: mitől olyan isteni a nagyi sütije. Így aztán egy egész hétvégére megszálltuk Eszti nagymamájának konyháját és csak termeltük a jobbnál-jobb finomságokat.
A több doboznyi süteményből végül szorgos tesztelés után, egyértelműen az isler bizonyult a legjobbnak. A titok a tésztában rejlő mandulában rejlik, melytől ez az isler igazán utánozhatatlan lesz! Most szeretnénk Veletek a receptet megosztani és egyben a lehetőséget is biztosítani, hogy karácsonyeste ezzel kápráztassátok el szeretteiteket.
Kellemes ünnepeket és nagyon boldog, finomabbnál-finomabb receptekkel teli új évet kívánunk Nektek!
Nagyi islerjéhez a hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
18 dkg cukor
5 dkg őrölt mandula
1 ½ csomag vaníliacukor
2 evőkanál rum
lekvár
étcsoki
Nagy islerjének elkészítése lépésről - lépésre
Elkészítés:
A margarint a lisztet, a sütőport és a cukrot jól eldolgozunk, majd hozzáadjuk a mandulát, vaníliáscukrot és a rumot.Kb. 4 mm nyújtjuk. Kerek szaggatóval kiszaggatjuk és előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép piros nem lesz. Sütés után a korongokból kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk és gőzön olvasztott csokoládéval leöntjük.
Jó sütést-főzést kívánunk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek