Tearoommal készül a nagyi islerje

Tearoom: Idén karácsonykor számos ehető ajándékötletet és klasszikus vagy éppen újszerű karácsonyi süteményt készítettünk és osztottunk meg veletek. Meglepetésként kis ajándékkártyákkal és dobozokkal is készültünk, melyet bárki letölthet és könnyedén szuper karácsonyi köntösbe öltöztetheti ajándékát.
Szerettük volna igazán autentikus finomságokkal is meglepni Titeket, ezért úgy gondoltuk, ellátogatunk egyikőnk nagymamájához, hogy első kézből tudhassuk meg: mitől olyan isteni a nagyi sütije. Így aztán egy egész hétvégére megszálltuk Eszti nagymamájának konyháját és csak termeltük a jobbnál-jobb finomságokat.
A több doboznyi süteményből végül szorgos tesztelés után, egyértelműen az isler bizonyult a legjobbnak. A titok a tésztában rejlő mandulában rejlik, melytől ez az isler igazán utánozhatatlan lesz! Most szeretnénk Veletek a receptet megosztani és egyben a lehetőséget is biztosítani, hogy karácsonyeste ezzel kápráztassátok el szeretteiteket.
Kellemes ünnepeket és nagyon boldog, finomabbnál-finomabb receptekkel teli új évet kívánunk Nektek!
Nagyi islerjéhez a hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
18 dkg cukor
5 dkg őrölt mandula
1 ½ csomag vaníliacukor
2 evőkanál rum
lekvár
étcsoki
Nagy islerjének elkészítése lépésről - lépésre
Elkészítés:
A margarint a lisztet, a sütőport és a cukrot jól eldolgozunk, majd hozzáadjuk a mandulát, vaníliáscukrot és a rumot.Kb. 4 mm nyújtjuk. Kerek szaggatóval kiszaggatjuk és előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép piros nem lesz. Sütés után a korongokból kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk és gőzön olvasztott csokoládéval leöntjük.
Jó sütést-főzést kívánunk!
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?