12 csináld magad ötlet a konyhádba fillérekből

Nincs vége a trükköknek, most 12 újat mutatunk be - szuper konyhai ötletek ezek olcsón, fillérekből, helyspórolási és praktikussági célzattal.

Tic-Tac-os doboz a fűszereknek

A Tic-Tac-os dobozok jobb sorsra is érdemesek, mint az utolsó szemek szánkba öntése utáni kukában landolás. Szuper kis fűszertartók/-szórók lehetnek, felcímkézhetjük őket, és még aranyosan is mutatnak!

Kifutás ellen fakanál

Ezt már mondtuk párszor, de elmondjuk még egyszer: ha felteszel egy levest főni, és ráteszel a lábas/fazék peremére keresztben egy fakanalat, megakadályozhatod a kifutást!

Turmixgép elmosása

Ne a mosogató alatt próbáljuk elmosogatni és a pengék közül kitörölgetni a turmixgépben levő maradékot – öntsünk bele némi mosogatószert és vizet, és szimplán kapcsoljuk be. Ennyi!

Zacskóba a jégkrémet!

Mielőtt beraknád a mélyhűtőbe, tedd a jégkrémesdobozt egy zárható műanyagzacskóba, így nem fagy meg annyira, krémes és lágy marad, és nem törik bele a kanál, mikor ennél belőle.

Befőttesüvegre gumit!

Ha nem találsz fogást a befőttesüvegen, és sehogyse bírod kinyitni, rakj a fedő oldalára egy vastag befőttesgumit, így megtapad rajta a kezed, és egyből sikerülni fog!

Irattároló a falon

Praktikus tároló válhat egy falra applikált vagy akár az asztalra rakott fém irattartóból - állítsd bele például a sütőpapírt, az alufóliát és a folpackot.

Szivacs

Tartsd a mosogatószivacsod szárazon és nyálkamentesen egy irattartó-csipesz segítségével! Állítsd a fém „talpaira” a csipeszt, így megáll az asztalon, csípd bele a szivacsot, hogy felfelé álljon, így ki tud száradni!

Fagyassz levest muffinformában

Ha megmarad a húslevesalaplé (amiről ugye tudjuk, hogy kincs), öntsd muffinformád kis kapszlijaiba, és irány a mélyhűtő. Így előre porciózott adagokkal dolgozhatsz majd!

Olvastad már?

Legjobb leveskészítési praktikáink

Késtartótrükk

A fa késtartót vízszintesen is felrakhatod a konyhaszekrény aljára, mondjuk a munkalap fölé, sőt, a falra is rögzítheted a késeidet, mindkét esetben mágnessel – rengeteg helyet spórolhatsz, és elég jól is néz ki mindkét megoldás.

Szódabikarbóna

Nem kell a drága vegyszer! Vegyél egy zacskó szódabikarbónát, és önts belőle a zsíros-leégett tepsibe némi vízzel – tökéletesen leoldja majd a szennyeződést! Ha pedig a hűtődet illatosítanád, szintén ezt használd: készíts kisebb csomagokat belőle mondjuk celofánból, és helyezd hűtődbe – elszívja a szagokat!

Csipsz frissentartása

Ha megszottyadt a csipszed, fröcskölj rá picike olívaolajat, és dobd be a mikróba fél percre! Újra ropogni fog.

Mikrótisztítás

Tegyél a zsíros-mocskos mikródba egy tál ecetes vizet, melegítsd fel, és törölgesd le!

Ezt láttad már?

8 dolog, amit elfelejtesz kitakarítani

(via huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek