Te is hallottad, ahogy beszólt a belga egészségügyi miniszter?

A közösségi médiában a minap megjelent mém szerint a belga egészségügyi miniszterasszony beszólt a magyaroknak. Szerintetek ez tényleg előfordulhat?

Az elmúlt napokban felrobbantotta a hazai közösségi médiaszférát a belga egészségügyi miniszter, Maggie de Block képe:

Na persze ez a kép is csak egy mém, ami az internet mélybugyraiból került elő, és semmi, de semmi alapja nincs. Ugyanis Maggie de Block miniszterasszony semmi ilyesmit nem mondott, sőt, nem is foglalkozik a magyar lakosság egészségi állapotával.

Olvastad már?

Ne ítélj elsőre!

A fenti mémnek és vírusként való terjedésének köszönhetően természetesen a kevésbé barátságos hazai internetes közönség is megtalálta a hangját, és rendkívül udvariatlan módon rárontott a miniszterre nemcsak a mémet leközlő magyar közösségi oldalakon, hanem Maggie de Block hivatalos Facebook-oldalán is - ahol megdöbbenéssel figyelik az ismeretlen eredetű, indokolatlan támadásokat.

Tanulság: ne dőljünk be az interneten terjedő mémhíreknek, és főleg ne viselkedjünk udvariatlanul teljesen ismeretlen emberekkel. Mindenkinek meglehet a szabad véleménye, amit kifejthet a saját közösségi felületén.

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek