Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Te bevennél a szádba egy még mozgó tengeri herkentyűt? Igaz, nincs már életben....de akkor is!

Te bevennél a szádba egy izomrángásos, még mozgó tengeri herkentyűt? Tény, hogy már nincs életben, de közel van hozzá...morbid, de ennél frissebb nem is lehetne!

Dél-Korea legnagyobb halpiacán, a Jagalchi Marketen annyira friss tengeri kütyüket ehetünk, hogy lemásznak a tányérról. Nem örül azonban mindenki – a kevésbé figyelmes olvasók/nézők ugyanis rendszeresen hiszik, hogy szerencsétlenek még életben vannak, de ez tévedés. Gondoljunk csak arra, amikor mondjuk megfogunk valami forrót, ösztönösen elkapjuk a kezünket. Ilyenkor az inger (a forró eszköz) hatására aktivizálódnak az izmok, és már mozdul is a kezünk. Itt is ez történik: a késsel való vágás vagy a szójaszószban levő sók miatt az izmok még ránganak, annak ellenére, hogy az állatok 100%-ig halottak.

via GIPHY

 

A hasonlóan morbid mozgó – halott – tintahalról itt írtunk már:

Ennél a táncoló zombitintahalnál ma már nem kell durvább dolog

Ezen a koreai piacon mindent szuper frissen válogathatsz össze magadnak egy vödörbe – és ekkor még valóban életben is vannak a tengeri finomságok – , ezután azon nyomban elkészítik neked, és ha kéred, felszolgálják. Van itt óriáspolip, tengeri uborka, de angolna is...és valóban mozognak a tányérodon:

ÉS AKKOR JÖJJÖN A VIDEÓ:

ÉS EZEKET LÁTTAD?

via insiderfood

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!