Ennél a táncoló zombitintahalnál ma már nem kell durvább dolog

Meglehetősen sokkoló, ahogy a fej nélküli tintahal egy kis szójaszósztól "életre" kel. Ti megennétek ezek után?

Úgy látszik egyre gyakoribb, hogy már élettelen tengeri lények "életre" kelnek. Néhány hete egy félbe vágott tonhalról írtunk, amibe még visszatért némi reflex. Most itt van ez a cuki kis tintahal, amit leöntenek szójaszósszal, és táncolni kezd a lábaival...

A videón látható tintahal egy népszerű japán fogás része. Odori-donnak, vagyis "táncoló rizsnek" nevezik. Lenne kedvetek megkóstolni?

Korábban a Discovery Channel is foglalkozott az étellel. A mozgás szerintük a tintahal kémia receptorainak és a só, valamint a szójaszósz találkozásának köszönhető. A receptorok miatt jön létre izomösszehúzódás, és a tintahal táncolni kezd.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?