Szingli vacsik: laskás rizottó

Eredeti terveim szerint rókagombás rizottót szerettem volna készíteni, de mivel sehol nem találtam a fő hozzávalót, változtattam a recepten.

Laskagomba

Természetesen az étel elkészülte után tudtam meg, hogy a nagyobb bevásárlóközpontok általában árusítanak rókagombát, érdemes lehet tehát arra keresgélnünk.

Egy kis újratervezés után tehát elkészítettem a rókagombát felváltó laskagombás rizottómat. Bátran állíthatjuk, hogy nem okozott csalódást!

Laskás rizottó recept

Odavagyok a rizottóért. Laktató, de nem terheli le a gyomrot, vegák és húsimádók is szívesen fogyasztják. Hamar elkészül, csak tudni kell hozzá azokat az alapvető trükköket, amiktől igazán jó lesz. Lássuk.

A rizottó titka

Az első, hogy természetesen rizottó rizst kell vásárolnunk hozzá. Fontos továbbá, hogy kellő mennyiségű alaplé, fehér száraz bor és vaj kerüljön bele, ami még krémesebbé teszi ezt az isteni egytálételt.

Kerülhet bele zöldség: borsó, gomba, póréhagyma, hús és tenger gyümölcsei is, vagy csak egy kevés zöldfűszer. Ami pedig felteszi az i-re a pontot, az az elmaradhatatlan parmezán a tetejére. Na abból soha nem elég!

Egy közös főzőcskézésen készítettem el a kollégákkal, és eredeti terveim szerint csak egy adagot szerettem volna lefőzni belőle. Amikor azonban megkérdeztem, ki enne még, egyből rávágták a választ: mindenki! Amikor kiporcióztam az adagokat, elégedetten dőltem hátra - arra a rövid kis időre -, míg el nem tűnt a tányérjukról az összes. Mondhatni befalták.

Laskák rizottó recept

Ebben az ételben az a jó, hogy falkára is el lehet készíteni, de egy személyre is tökéletes választás, pusztán jól kell kimérni a rizst hozzá, a hozzávalókból pedig csak annyit érdemes megvásárolni, amiről tudjuk, hogy el is fog fogyni.

A bor!

Na igen, a bor. Ez egy bonyolultabb kérdés, hiszen ha csak 1 dl-t teszünk bele, mi lesz a többivel? Valljuk be, el fog az fogyni, nem is kell rá sokat várni. Éppen ezért (is) aranyszabály, hogy hiába "csak" főzünk vele, érdemes jobb minőségűt választani.

Laskagombás recepteket itt találsz!

A helyszínt a Lecsó Főzőiskola biztosította.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek