Szingli vacsi 10 perc alatt

A szingli vacsorák újabb részében egy hipergyors, finom és egészséges saláta következik - a bulgur cseppet sem unalmas!

Tabbouleh citromos csirkével

A tabbouleh az arab világ egyik közkedvelt salátája, ahány forrás, annyi eredetmegjelölés, de a legtöbb hivatkozás arra utal, hogy Libanonból származik ez az egyébként tradicionálisan reggeliként is fogyasztott fogás. Variálni persze sokféleképpen lehet a receptet - a bulgur gyors elkészítése miatt az egyik legkedvesebb vacsorám, főleg nyáron, amikor rengeteg friss zöldség adott a saláta ízesítéséhez.

Ha vendégek jönnek, és gyorsan kell valamilyen kiadós, de mégis különleges és finom ennivalóval előállnom, akkor is ezt választom, de este, fáradtan hazaesve is imákat mondok, miután tizenöt perc alatt egészséges, friss és nagyon finom vacsorát terítek magam elé.

A tabbouleh receptjét itt mentheted el >>

Mi kell bele, hogy tényleg finom legyen?

Amit nem kéne kispórolni belőle: a petrezselyem alap, egy nagy csokornyit mindenképp apríts bele, jöhet egy fél citrom leve, egy paradicsom, új- vagy fokhagyma, netán póré, esetleg uborka. Só, bors szintén mehetnek. A bulgurból úgy tizenkét dekányit főzök meg két és fél deci vízben, ebbe kell beleforgatni a felaprított zöldségeket.

Önmagában is mennyei, de ha van még egy kis türelmem, akkor egy kevés, hétvégéről megmaradt csirkemellet felmelegítek és lepirítok, majd egy olajos-fokhagymás-citromos pácban megforgatom és tálalom a bulgur mellé. Ha éppen nem száradt ki az otthoni mentabokor, akkor pár levélkét egészen apróra szeletelek, és meghintem vele az ételt. Imádom a tabbouleh-t, ha eddig nem próbáltad, mindenképpen ajánlom, aki egyszer kóstolta, az biztos, hogy még máskor is fogja.

Zene főzéshez >>

A helyszínt a Lecsó Főzőiskola biztosította! >>>

Köszönet a tányérokért Konda Briginek! >>>

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!