Gyerekcsalogató szendvicsek

Hogyan tegyük gyermekeink hétköznapi szendvicseit ellenállhatatlanná? Íme néhány trükk a sikeres vacsorakészítéshez!

Kétgyerekes anyukaként az a tapasztalatom, hogy a gyerekek étvágya elég sokszor hagy némi kívánnivalót maga után. Ritka alkalom, amikor jó az étvágyuk, vagy éppen nem válogatnak, és leginkább az édességekre fáj a foguk. Sajnos ez a jelenség nem csak nálunk fordul elő.

Gyökeres változást hozott, hogy nemrég rájöttem egy trükkre: újabban azt csinálom, hogy állatokat, arcokat, életképeket készítek a zöldségek, felvágottak, különféle szószok, a főtt tojás, vagy éppen némi tejföl, sajt vagy savanyúság segítségével.

Szendvics egér recept

Nagyon fontos a látvány - nem is gondolja az ember, amíg észre nem veszi, hogy a színes, gusztusos, jópofa tálalás csodákra képes. Szerencsére mindez nem is nagy ördöngösség, nem kell hozzá kimagasló művészi hajlam sem, csupán csak egy kis fantázia. És persze a hozzávalók, amik nem mások, mint ami amúgy is van mindig otthon.

Ezekkel a mini műalkotásokkal rá lehet venni a gyerekeket az evésre, sőt mit több, ilyen formában könnyen teljesülhet a változatos és egészséges étkezés, hiszen többféle zöldséget, tejterméket, gabonafélét is felhasználhatunk egy-egy szendvics-képbe illesztve.

Nagyon jó látni, amikor a válogatós gyerekek még a répából készült napocskát vagy a snidlingből formázott cicabajuszt is vígan megeszik, hiszen korábban ezeket - hagyományos módon kínálva -nem szerették.

Ezeket a kreatív szendvicseket nemcsak hétköznapokon, hanem gyerekzsúrokra, vendégváráskor vagy az óvodai, iskolai ünnepségekre is elkészíthetjük, biztosan nagy sikert aratunk velük.

Pillangó kenyér recept

Miből készítsük?

Lehet mondani, hogy bármit bevethetünk, amit otthon a hűtőben, a fagyasztóban és a kamrában találunk. Miután gyerekekről van szó, kis mennyiségű ételre kell gondolni, ezért akkor sem kell zavarba jönni, ha már kifogyóban van a készlet, vagy éppen gyorsan kell valamit összedobni, és nincs idő aprólékosan kidolgozott műremekekre. Egy-két szeletke kenyér/zsemle, egy-egy szelet felvágott, sajt, pár centi uborka, egy kis ketchup, és máris kész egy mosolygós arc. Ez így máris sokkal több és étvágygerjesztőbb, mint egy szimpla felvágottas zsemle.

Teknős szendvics recept

Tippek

  • Használjunk egészséges alapanyagokat: teljes kiőrlésű gabonából, rozsból, árpából készült/magokkal szórt pékárut, minél többféle zöldséget és soktejterméket, tojást, savanyúságot.

  • A szendvics mellett a tálalás is lehet azehető képrészese. Ha például a szendvics egy állatot formáz, akkor tegyünk köré füvet, gombát, napocskát, madarat, fészket stb.

  • Játsszunk a természet adta színekkel, formákkal, mintákkal, nézzünk más szemmel az alapanyagokra. Például a paprikának számos színárnyalata kapható, a lolo rosso salátából tökéletes göndör hajkorona készülhet, a túró pedig jól imitálja a bárány gyapját.

  • A különféle szószokból, mint a mustár, majonéz, pesto, ketchup könnyen készülhetnek pöttyök, csigavonal és más minták.

  • A zöldfűszereket se felejtsük ki:apetrezselyem, kapor, snidling, zeller nagyon jó dekorációs elemek, egy erdőt idéző kép esetén akár az aljnövényzetet, bokrot is jelképezhetik, a snidling pedig lehet cicabajusz vagy a süni tüskéje.

  • A süteménykiszúró-formák is új értelmet nyerhetnek: vékony szelet sajtok, felvágottak, kenyérszeletek kivágásához használhatjuk őket.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?