5 hely, ahol egészen ínyenc szaloncukrokat vehetsz

Ínyenc szaloncukrokat ajánlunk, egészen pontosan 5 helyről, ahonnan biztosan nem térsz haza néhány különleges, nem (csak) hagyományos ízesítésű karácsonyi finomság nélkül.

Ma már az alapízekből is óriási választék van, ha szánunk rá pénzt és energiát, az olyan sok gyenge minőségben kínált klasszikus ízből is beszerezhetünk prémium minőséget, legyen az kókuszos vagy marcipános. 2022-ben azonban kár megállni a jól ismert ízeknél, szaloncukrokból ráadásul lehetséges egyenként is vásárolni, ha szeretnénk kóstolgatni.

  • Demeter szaloncukrok egy megkapó személyes szállal a háttérben

Demeterék 1989-ben nyitották meg saját cukrászdájukat, hódolva szenvedélyük előtt. A bonbonkészítésbe saját konyakmeggyükkel nyertek belépőt, amellyel akkora sikert arattak, hogy a cukrászdát elengedték, és csokiüzemet alapítottak. 2007-ben beérkezett egy soha nem látott mennyiségű szaloncukor-megrendelés, ami több tonnányi szaloncukorról szólt. Az álomból rémálom lett, és soha nem fizette ki őket a megrendelő. Az óriási anyagi buktát kihívásként fogták fel, és csőd helyett mindent feltettek egy lapra. Hatalmas hiteleket vettek fel, és mára a Demeter Chocolate egy fogalom, egy virágzó vállalkozás. Kóstoljunk tőlük Crème Brûlée, Jamaicai feketekókuszos (az Év Kókuszos Szaloncukra 2021) vagy Irsai Olivér szőlőpálinkásat, és érteni fogjuk a sikert.

  • Ghraoui: hat egyedi íz díszcsomagolásban a luxuscsokiüzletből

Budapest első luxuscsokoládé-üzleteként nyitott meg az Andrássy úti Ghraoui, ahol kizárólag manufakturális körülmények között előállított csokoládé-különlegességeket kínálnak. Válogatáscsomagjuk már ránézésre is csupa elegancia, a megszokott fehér papírrészt mellőzve az egész szaloncukor-csomagolásuk színes. Mákos, szeder, sárgabarack, epres, narancs ganache, sütőtökfűszer ízű az összeállítás.

  • Pálinkás, pezsgőkrémes, tojáslikőrös, rumpuncsos a Stühmertől

A Stühmer messze veri a mezőnyt szaloncukorkínálatában. Felsorolhatatlanul sok és színes a paletta a banánostól az ananászoson áta maracujásig, a kökényestől az epresen át a kávésig, valamint olyan komplexebb ízekig, mint a zserbós vagy a mézeskalácsos. A rendkívül széles palettából mi most az alkoholos szériát emeljük ki, amely olyan tölelékeknek nyújt játszóteret, mint a fehércsokoládéba töltött rozé pezsgőkrém, a tejcsokoládéba töltött muskotály pezsgőkrém vagy az étcsokoládéba töltött chardonnay pezsgőkrém. A barackpálinkással és körtés-muskotályossal még a legzordabb, édességeket nem kedvelő nagybácsi szívét is megpuhíthatjuk.

  • A sokszoros díjnyertes magyar ChocoMe szaloncukorszelekciója

Szintén hatféle ízt kínál a ChocoMe. A jellegzetes fekete-arany színű díszdobozban a kommersz szaloncukroktól merészen ellép a ChocoMe, és olyan formációkkal jelentkezik, mint a szárított palacsintatésztával készülő mandula- és mogyorópraliné, a feketeribizli ganache vagy a 66%-os kakaótartalmú karibi étcsokoládés. Mészáros Gábor tulajdonos és fejlesztő maga kereste fel a kakaóültetvényeket, míg végül a Karib-térségben szeretett bele az általa használt kakaóba, amelyet egy Párizs környéki csokoládélaboratóriumban dolgozott étcsokoládémasszává, természetesen egyedi aromaprofillal.

  • Prémium szaloncukrok a Szerencsitől

Jövőre lesz 100 éves a Szerencsi csoki, 1923-ban alapítottak csokoládégyárat a cukorgyár szomszédjában. A Szerencsi csokikra mindig is inkább a mindennapok nassolásaként gondoltunk, de különleges kiadásokban is gondolkodnak. Prémium termékük a Vörösáfonyás étcsokoládés Lübecki marcipános szaloncukor, amibe a marcipángyártásáról híres, legendás Lübecki marcipán kerül. Ugyanebben a kategóriában indul a Szerencsi Három királyok szalondesszert is, ami egy ír-krémes szaloncukor étcsokoládéba mártva, a tejcsoki kedvelőinek pedig tejcsokis sós karamellás pralinét kínálnak.

Szerző: Haranghy Orsi

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több karácsony itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek