Igen vonzó fizetéssel keresnek magyar húsipari munkásokat Svájcba

A pozíciók betöltéséhez minimális tapasztalatot várnak el, még németül sem kötelező tudni hozzá.

Tapasztalattal rendelkező henteseket vagy betanult dolgozókat toboroznak, akár azonnali kezdéssel egy svájci húsüzembe, számolt be a Pénzcentrum oldala. A pozíció betöltéséhez előnyt jelenthet a minimális német nyelvtudás, de enélkül is várják a jelentkezőket. Ezenfelül pedig marhacsontozókat is keresnek, ám ehhez a munkakörhöz is elvárnak némi tapasztalatot. De vajon mekkora fizetés jár az említett munkakörökben?

Nagyjából 1 368 810 forintot kereshetnek havonta

Milliós fizetés jár a dolgozóknak

A cég többek között étkezési hozzájárulást, munkába járást, illetve bérleti díj fejében lakhatást is biztosít a dolgozóknak. Ez annyit jelent, hogy a lakhatási költség és a betegbiztosítás tartozik a havi fix kiadások közé, írja az oldal.

A fizetés nettó 21,5 frank óránként, ami 40 órás munkakörrel számolva hetente nettó 860 frankot jelent, vagyis havonta (4 hetes hónap) 3 440 frankot lehet keresni.

Aktuális árfolyamon számolva (2024.04.08.) ez nagyjából 1 368 810 forintot jelent havonta

– mutat rá a cikk.

Mekkora fizetés visznek haza a munkások itthon?

A húsipari munkások átlagosan bruttó 400 207 forintot kaptak 2023-ban itthon. De akadnak olyanok is, akik még ennél is kevesebbet, 270-350 ezer forintot vihettek csak haza. A Pénzcentrum számításai alapján kijelenthetjük, hogy a svájci bérhez viszonyítva jóval csekélyebb fizetést tehetnek zsebre a hazai szektorban dolgozók.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...