Igen vonzó fizetéssel keresnek magyar húsipari munkásokat Svájcba

A pozíciók betöltéséhez minimális tapasztalatot várnak el, még németül sem kötelező tudni hozzá.

Tapasztalattal rendelkező henteseket vagy betanult dolgozókat toboroznak, akár azonnali kezdéssel egy svájci húsüzembe, számolt be a Pénzcentrum oldala. A pozíció betöltéséhez előnyt jelenthet a minimális német nyelvtudás, de enélkül is várják a jelentkezőket. Ezenfelül pedig marhacsontozókat is keresnek, ám ehhez a munkakörhöz is elvárnak némi tapasztalatot. De vajon mekkora fizetés jár az említett munkakörökben?

Nagyjából 1 368 810 forintot kereshetnek havonta

Milliós fizetés jár a dolgozóknak

A cég többek között étkezési hozzájárulást, munkába járást, illetve bérleti díj fejében lakhatást is biztosít a dolgozóknak. Ez annyit jelent, hogy a lakhatási költség és a betegbiztosítás tartozik a havi fix kiadások közé, írja az oldal.

A fizetés nettó 21,5 frank óránként, ami 40 órás munkakörrel számolva hetente nettó 860 frankot jelent, vagyis havonta (4 hetes hónap) 3 440 frankot lehet keresni.

Aktuális árfolyamon számolva (2024.04.08.) ez nagyjából 1 368 810 forintot jelent havonta

– mutat rá a cikk.

Mekkora fizetés visznek haza a munkások itthon?

A húsipari munkások átlagosan bruttó 400 207 forintot kaptak 2023-ban itthon. De akadnak olyanok is, akik még ennél is kevesebbet, 270-350 ezer forintot vihettek csak haza. A Pénzcentrum számításai alapján kijelenthetjük, hogy a svájci bérhez viszonyítva jóval csekélyebb fizetést tehetnek zsebre a hazai szektorban dolgozók.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.