Sütőzacskóban sült ínyenc csirke

Elérkeztünk a MAGGI Omlós alapok terméktesztjének utolsó fázisához. Rádobtunk még egy lapáttal az ízekre. (x)

Előző alkalommal egy zsákban sütöttük a zöldségköretet a csirkecombokkal. Nemcsak hogy megpuhult, de kívül, a MAGGI Omlós fokhagymás csirkesült alap segítségével ropogós bevonatot kapott minden egyes hozzávaló.

Mostani sütésünknél arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon tudjuk-e még fokozni a sült csirke ízét valamivel? A sütőzacskóba fehérboros-mustáros-citromos öntetet öntöttünk, mely a citromos, fűszeres alapot – azzal igazi ízharmóniában – megspékelte, a csirkehús pedig a bortól kapott egy kis pikantériát. A fűszerekkel és az öntettel való összerázásnál azonban ügyelnünk kellett a zacskó tartalmára, nehogy kifolyjon egy csepp is az értékes fűszeres pácból. A zacskót ugyanúgy, mint korábban, megszurkáltuk pár helyen. A többlet folyadék miatt igazán szükség volt a plusz gőz kiengedésére. Sütőnk rácsát pedig kicsit lejjebb helyeztük, a felpúposodó zacskó nehogy hozzáérjen valamihez.

A citromos csirkesülthöz nem választhattunk volna jobb kísérőt, mint egy rizskeveréket, benne színes, azaz vörös, barna és fehér rizzsel. Sőt, zöldsalátát is kevertünk friss salátalevelekből és paradicsomszeletekből. Így a fűszeres csirkecombok nemcsak hogy csodálatosan mutattak a színpompás rizs és a saláta kíséretében a tálon, de jól ki is egészítették egymást. A rizst csak enyhén sóztuk főzés közben, de a salátánál odafigyeltünk, hogy az öntet ne legyen túl fűszeres: olívaolajból, pár csepp citromléből, kevés sóval és borssal készítettük. Hiszen elegendő, ha csak a hús élénk fűszerezését érezzük. Így egy pompás fogást kaptunk, mind küllemre, mind ízre.

Érdemes a MAGGI Omlós fűszeres, citromos csirkealapot a csirke más részeivel is kipróbálni, például csirkeszárnnyal vagy bőrös mellehúsával. A zacskóba a fokhagymás alaphoz hasonlóan tehetünk zöldségeket is, például zellerszárat vagy édesköményt lime héjjal, lime lével és apróra vágott friss chilivel. De ázsiai, mexikói vagy olasz ihletésű paradicsomos változatot is készíthetünk a MAGGI termékének segítségével. Képzeletünknek csak a csillagos ég szab határt! (x)Tudj meg többet a MAGGI Omlós fűszeres alapokról

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?