Sütőzacskóban sült ínyenc csirke

Elérkeztünk a MAGGI Omlós alapok terméktesztjének utolsó fázisához. Rádobtunk még egy lapáttal az ízekre. (x)

Előző alkalommal egy zsákban sütöttük a zöldségköretet a csirkecombokkal. Nemcsak hogy megpuhult, de kívül, a MAGGI Omlós fokhagymás csirkesült alap segítségével ropogós bevonatot kapott minden egyes hozzávaló.

Mostani sütésünknél arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon tudjuk-e még fokozni a sült csirke ízét valamivel? A sütőzacskóba fehérboros-mustáros-citromos öntetet öntöttünk, mely a citromos, fűszeres alapot – azzal igazi ízharmóniában – megspékelte, a csirkehús pedig a bortól kapott egy kis pikantériát. A fűszerekkel és az öntettel való összerázásnál azonban ügyelnünk kellett a zacskó tartalmára, nehogy kifolyjon egy csepp is az értékes fűszeres pácból. A zacskót ugyanúgy, mint korábban, megszurkáltuk pár helyen. A többlet folyadék miatt igazán szükség volt a plusz gőz kiengedésére. Sütőnk rácsát pedig kicsit lejjebb helyeztük, a felpúposodó zacskó nehogy hozzáérjen valamihez.

A citromos csirkesülthöz nem választhattunk volna jobb kísérőt, mint egy rizskeveréket, benne színes, azaz vörös, barna és fehér rizzsel. Sőt, zöldsalátát is kevertünk friss salátalevelekből és paradicsomszeletekből. Így a fűszeres csirkecombok nemcsak hogy csodálatosan mutattak a színpompás rizs és a saláta kíséretében a tálon, de jól ki is egészítették egymást. A rizst csak enyhén sóztuk főzés közben, de a salátánál odafigyeltünk, hogy az öntet ne legyen túl fűszeres: olívaolajból, pár csepp citromléből, kevés sóval és borssal készítettük. Hiszen elegendő, ha csak a hús élénk fűszerezését érezzük. Így egy pompás fogást kaptunk, mind küllemre, mind ízre.

Érdemes a MAGGI Omlós fűszeres, citromos csirkealapot a csirke más részeivel is kipróbálni, például csirkeszárnnyal vagy bőrös mellehúsával. A zacskóba a fokhagymás alaphoz hasonlóan tehetünk zöldségeket is, például zellerszárat vagy édesköményt lime héjjal, lime lével és apróra vágott friss chilivel. De ázsiai, mexikói vagy olasz ihletésű paradicsomos változatot is készíthetünk a MAGGI termékének segítségével. Képzeletünknek csak a csillagos ég szab határt! (x)Tudj meg többet a MAGGI Omlós fűszeres alapokról

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!