Sütőtökös-tonhalas lasagne ricottával

A mai nap az olasz konyha jegyében zajlott A Konyhafőnök adásában. Először egy formabontó lasagnét készítettek a versenyzők, melyek közül Kolosé futott elsőként a célba.

Sütőtökös-tonhalas lasagne ricottával, Kolostól

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 40 dkg liszt
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 db tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 db paradicsom
  • és fűszerek
  • 1 db sütőtök
  • 30 dkg tonhal
  • 1 db kicsi cukkini
  • 3 ek ricotta

Elkészítés

  1. A lisztet a tojással és olívaolajjal összekeverjük, és ebből tésztát gyúrunk.
  2. A tésztanyújtó gépen addig nyújtjuk, amíg vékony tésztát nem kapunk.
  3. A sütőtököt megtisztítjuk, felezzük. Az egyik felét 200 fokos sütőbe tesszük, a másik felét daraboljuk, enyhén sós vízbenfelrakjukfőni.
  4. A vízben főtt sütőtököt tejszínnel összeturmixoljuk. Fűszerezzük.
  5. A sütőtököt 15 perc múlva kivesszük a sütőből,és kihűlés után szépvékony szeleteket vágunk belőle.
  6. A hámozott paradicsomot puhára pároljuk olívaolajon, fűszerezzük, és a felét összeturmixoljuk.
  7. A kinyújtott tésztát nagy pogácsaszaggatón kiszúrjuk, legalább 5 darabot.
  8. A pogácsaszaggató alját alufóliával körbetekerjük, és rétegezve összerakjuk alasagnét. A rétegek közé tonhalat, sütőtököt, paradicsomszósztés friss paradicsomkarikát helyezünk.
  9. Rétegezve felépítjük a gyűrűt, és amikor a végére érünk, a tetejére karikákra vágott friss paradicsomot teszünk.
  10. Ezután fóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben20 perc alatt készre sütjük.
  11. Tálalásnál a megmaradt paradicsomszósszal díszítjük a tányért.
  12. Kockára vágottpárolt cukkinit helyezünk a tetejére.
  13. Az elkészült lasagnét a feldíszített tányérra helyezzük,és ricottával díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...