Sütőtökös-tonhalas lasagne ricottával

A mai nap az olasz konyha jegyében zajlott A Konyhafőnök adásában. Először egy formabontó lasagnét készítettek a versenyzők, melyek közül Kolosé futott elsőként a célba.

Sütőtökös-tonhalas lasagne ricottával, Kolostól

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 40 dkg liszt
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 db tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 db paradicsom
  • és fűszerek
  • 1 db sütőtök
  • 30 dkg tonhal
  • 1 db kicsi cukkini
  • 3 ek ricotta

Elkészítés

  1. A lisztet a tojással és olívaolajjal összekeverjük, és ebből tésztát gyúrunk.
  2. A tésztanyújtó gépen addig nyújtjuk, amíg vékony tésztát nem kapunk.
  3. A sütőtököt megtisztítjuk, felezzük. Az egyik felét 200 fokos sütőbe tesszük, a másik felét daraboljuk, enyhén sós vízbenfelrakjukfőni.
  4. A vízben főtt sütőtököt tejszínnel összeturmixoljuk. Fűszerezzük.
  5. A sütőtököt 15 perc múlva kivesszük a sütőből,és kihűlés után szépvékony szeleteket vágunk belőle.
  6. A hámozott paradicsomot puhára pároljuk olívaolajon, fűszerezzük, és a felét összeturmixoljuk.
  7. A kinyújtott tésztát nagy pogácsaszaggatón kiszúrjuk, legalább 5 darabot.
  8. A pogácsaszaggató alját alufóliával körbetekerjük, és rétegezve összerakjuk alasagnét. A rétegek közé tonhalat, sütőtököt, paradicsomszósztés friss paradicsomkarikát helyezünk.
  9. Rétegezve felépítjük a gyűrűt, és amikor a végére érünk, a tetejére karikákra vágott friss paradicsomot teszünk.
  10. Ezután fóliával letakarjuk, és 200 fokos sütőben20 perc alatt készre sütjük.
  11. Tálalásnál a megmaradt paradicsomszósszal díszítjük a tányért.
  12. Kockára vágottpárolt cukkinit helyezünk a tetejére.
  13. Az elkészült lasagnét a feldíszített tányérra helyezzük,és ricottával díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek