Sütőben sült almás palacsinta

Palacsintát enni reggelire? Méghozzá az ágyban? Olyan ez, mintha egyszerre lenne a születésnapunk és karácsony! Itt egy remek alternatíva a hozzám hasonló lustálkodóknak.

A hétvége nekem nem a semmittevésről szól, éppen ellenkezőleg. Ilyenkor végre van időm főzni, és nem csak a "gyorsan összedobom, hogy legyen mit enni" vezérelv alapján veszem birtokba a konyhát.

Német palacsinta sült almával recept

A reggelizéssel amúgy is hadilábon állok, nem mindig jön össze, na! Nem úgy hétvégén. Igaz, nálunk a reggeli 11 óra magasságában esedékes, az ebéd meg 5-6 körül, szóval némi időeltolódásban szenvedünk, de én személy szerint nem bánom, hogy nem a déli harangszó felcsendülésekor kezdjük el kanalazni a húslevest.

Palacsintát enni reggelire az maga a mennyország, kivéve, ha az embernek saját magának kell megcsinálnia. Hogy kévét szürcsölgetve álldogáljak egy órát a konyhában, és közben palacsintákat sütögessek ébredés után? Na azt már nem.

Német palacsinta sült almával recept

A palacsintázásról viszont nem kell lemondani, mert itt van a "Dutch baby", amit a német palacsinta névvel is szokás illetni. Az ember összekeveri a tésztát, átteleportálja egy magas falú serpenyőbe, csak betolja a sütőbe, az pedig elvégzi helyette a piszkos munkát.

Német palacsinta sült almával recept

A végeredmény egy könnyű, habos tészta, amit kedvünk szerint turbózhatunk. Most éppen néhány almát cikkeztem fel, nyomtam rá egy kevés narancsot, dobáltam bele a kedvenc fűszereimből, és biztos, amit tuti, kevés rummal is meglocsoltam, aztán a palacsinta után küldtem a sütőbe. De ha ehhez is lusták vagyunk, akkor megpakolhatjuk friss gyümölccsel, meglocsolhatjuk kevés mézzel, leönthetjük csokiszósszal, de maradhatunk a klasszik vonalon, és lekvárral is ágyba vihetjük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!