Sütőben sült almás palacsinta

Palacsintát enni reggelire? Méghozzá az ágyban? Olyan ez, mintha egyszerre lenne a születésnapunk és karácsony! Itt egy remek alternatíva a hozzám hasonló lustálkodóknak.

A hétvége nekem nem a semmittevésről szól, éppen ellenkezőleg. Ilyenkor végre van időm főzni, és nem csak a "gyorsan összedobom, hogy legyen mit enni" vezérelv alapján veszem birtokba a konyhát.

Német palacsinta sült almával recept

A reggelizéssel amúgy is hadilábon állok, nem mindig jön össze, na! Nem úgy hétvégén. Igaz, nálunk a reggeli 11 óra magasságában esedékes, az ebéd meg 5-6 körül, szóval némi időeltolódásban szenvedünk, de én személy szerint nem bánom, hogy nem a déli harangszó felcsendülésekor kezdjük el kanalazni a húslevest.

Palacsintát enni reggelire az maga a mennyország, kivéve, ha az embernek saját magának kell megcsinálnia. Hogy kévét szürcsölgetve álldogáljak egy órát a konyhában, és közben palacsintákat sütögessek ébredés után? Na azt már nem.

Német palacsinta sült almával recept

A palacsintázásról viszont nem kell lemondani, mert itt van a "Dutch baby", amit a német palacsinta névvel is szokás illetni. Az ember összekeveri a tésztát, átteleportálja egy magas falú serpenyőbe, csak betolja a sütőbe, az pedig elvégzi helyette a piszkos munkát.

Német palacsinta sült almával recept

A végeredmény egy könnyű, habos tészta, amit kedvünk szerint turbózhatunk. Most éppen néhány almát cikkeztem fel, nyomtam rá egy kevés narancsot, dobáltam bele a kedvenc fűszereimből, és biztos, amit tuti, kevés rummal is meglocsoltam, aztán a palacsinta után küldtem a sütőbe. De ha ehhez is lusták vagyunk, akkor megpakolhatjuk friss gyümölccsel, meglocsolhatjuk kevés mézzel, leönthetjük csokiszósszal, de maradhatunk a klasszik vonalon, és lekvárral is ágyba vihetjük.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?