A spenót sokkal több annál, mint hogy Popey-jel és a vastartalommal azonosítsuk, és kizárólag (menzás) főzeléket főzzünk belőle. Főleg, mikor épp szezonja van, és harsogóan zöld, zsenge levelekkel találkozhatunk a piacokon! Próbáljuk minél kevesebb hőkezeléssel felhasználni mondjuk salátában vagy smoothie-ban, de ha mindenképp főznénk a friss spenóttal, tegyük inkább könnyedebb tésztákra, szószókba, pesztóba, (krém)levesekbe, húsételekbe, egytálakba, pitékbe!
Spenótos ízelítő:
Kattints a képre, és nyílik a galéria, mely segít dönteni, mibe rakd a friss spenótleveleket!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több segítség: