Sörimádók hétvégéje

Jártatok a múlt hétvégén az Egyetem rakparton? Ha nem, akkor nézzétek meg fényképes beszámolónkat. Kézműves sörök és gyors kaják kedvelői, figyelem!

Új helyszínen, a Műegyetem rakparton került megrendezésre az idei Főzdefeszt. A Street Food Show-val karöltve dunai panorámás környezetbe költöztek. A Mikszáth téren, illetve a Hold utcai csarnokban biztosan nem fért volna el ennyi látogató, hiszen az elmúlt évhez viszonyítva 70%-kal többen voltak kíváncsiak a mostani fúziós eseményre.

A kézműves söröket kínáló italpultokat és a professzionálisan válogatott street food-os helyeket készpénzzel megközelíteni felesleges lett volna, a szervezők átálltak a nagy nyári fesztiválokról már jól ismerhető Metapay-es rendszerre. Elég volt egy legyintés az érzékelőszenzoros kütyü előtt, és már mehettek is tovább az italozni, falatozni vágyó fiatalok, hogy belevesszenek a vásári forgatagba.

Folyamatos hangzavar és koncertek nem kísérték a hamburgert és más gyors kaját majszoló társaságok szórakozását, így szabad utat kapott a sztorizás és a viccelődés. Amúgy, zavaró tényezőktől mentesen sem lehetett volna három nap alatt több mint százféle sörkülönlegességet végigkóstolni, ahogy felsorolni is képtelenség egy rövidke cikkben. Szóval, akit érdekel, annak jövőre le kell csekkolnia a kínálatot!

...és hogy összegezzük a fesztivál értelmét illetve kimenetelét: a sörforradalom és a street food-forradalom élharcosai a jelenkori fesztiválnemzedékben egyesültek, hogy egy pohár jó minőségű sörrel és egy dobozba zárt ázsiai tésztával vagy éppen garnélás ciabattával a kezükben, közös erővel szabadíthassák fel magukat Budapest gyönyörű ege alatt. Jó kis muri, nem?

A címlapfotót Medvés Anett készítette

További információt az eseményről a következő linkeken találtok:

Főzdefeszt.hu

Facebook.com/Főzdefeszt

Dining Guide.hu

Facebook.com/Diningguide

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek