Sörimádók hétvégéje

Jártatok a múlt hétvégén az Egyetem rakparton? Ha nem, akkor nézzétek meg fényképes beszámolónkat. Kézműves sörök és gyors kaják kedvelői, figyelem!

Új helyszínen, a Műegyetem rakparton került megrendezésre az idei Főzdefeszt. A Street Food Show-val karöltve dunai panorámás környezetbe költöztek. A Mikszáth téren, illetve a Hold utcai csarnokban biztosan nem fért volna el ennyi látogató, hiszen az elmúlt évhez viszonyítva 70%-kal többen voltak kíváncsiak a mostani fúziós eseményre.

A kézműves söröket kínáló italpultokat és a professzionálisan válogatott street food-os helyeket készpénzzel megközelíteni felesleges lett volna, a szervezők átálltak a nagy nyári fesztiválokról már jól ismerhető Metapay-es rendszerre. Elég volt egy legyintés az érzékelőszenzoros kütyü előtt, és már mehettek is tovább az italozni, falatozni vágyó fiatalok, hogy belevesszenek a vásári forgatagba.

Folyamatos hangzavar és koncertek nem kísérték a hamburgert és más gyors kaját majszoló társaságok szórakozását, így szabad utat kapott a sztorizás és a viccelődés. Amúgy, zavaró tényezőktől mentesen sem lehetett volna három nap alatt több mint százféle sörkülönlegességet végigkóstolni, ahogy felsorolni is képtelenség egy rövidke cikkben. Szóval, akit érdekel, annak jövőre le kell csekkolnia a kínálatot!

...és hogy összegezzük a fesztivál értelmét illetve kimenetelét: a sörforradalom és a street food-forradalom élharcosai a jelenkori fesztiválnemzedékben egyesültek, hogy egy pohár jó minőségű sörrel és egy dobozba zárt ázsiai tésztával vagy éppen garnélás ciabattával a kezükben, közös erővel szabadíthassák fel magukat Budapest gyönyörű ege alatt. Jó kis muri, nem?

A címlapfotót Medvés Anett készítette

További információt az eseményről a következő linkeken találtok:

Főzdefeszt.hu

Facebook.com/Főzdefeszt

Dining Guide.hu

Facebook.com/Diningguide

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Azt hittük, már nincs hova tovább: folyamatosan drágul egyik kedvenc...

Ahogy azt megszoktuk az utóbbi időben, mindennek kúszik fel az ára, de van az a lélektani határ, aminél már erősen elgondolkozunk, hogy a kosárba tegyük-e az adott terméket. Sokaknál elképzelhetetlen, hogy a reggelt ne egy kávéval indítsák, de nagyon úgy néz ki, hogy egyre drágábban juthatunk hozzá kedvenc italunkhoz.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...