Sörimádók hétvégéje

Jártatok a múlt hétvégén az Egyetem rakparton? Ha nem, akkor nézzétek meg fényképes beszámolónkat. Kézműves sörök és gyors kaják kedvelői, figyelem!

Új helyszínen, a Műegyetem rakparton került megrendezésre az idei Főzdefeszt. A Street Food Show-val karöltve dunai panorámás környezetbe költöztek. A Mikszáth téren, illetve a Hold utcai csarnokban biztosan nem fért volna el ennyi látogató, hiszen az elmúlt évhez viszonyítva 70%-kal többen voltak kíváncsiak a mostani fúziós eseményre.

A kézműves söröket kínáló italpultokat és a professzionálisan válogatott street food-os helyeket készpénzzel megközelíteni felesleges lett volna, a szervezők átálltak a nagy nyári fesztiválokról már jól ismerhető Metapay-es rendszerre. Elég volt egy legyintés az érzékelőszenzoros kütyü előtt, és már mehettek is tovább az italozni, falatozni vágyó fiatalok, hogy belevesszenek a vásári forgatagba.

Folyamatos hangzavar és koncertek nem kísérték a hamburgert és más gyors kaját majszoló társaságok szórakozását, így szabad utat kapott a sztorizás és a viccelődés. Amúgy, zavaró tényezőktől mentesen sem lehetett volna három nap alatt több mint százféle sörkülönlegességet végigkóstolni, ahogy felsorolni is képtelenség egy rövidke cikkben. Szóval, akit érdekel, annak jövőre le kell csekkolnia a kínálatot!

...és hogy összegezzük a fesztivál értelmét illetve kimenetelét: a sörforradalom és a street food-forradalom élharcosai a jelenkori fesztiválnemzedékben egyesültek, hogy egy pohár jó minőségű sörrel és egy dobozba zárt ázsiai tésztával vagy éppen garnélás ciabattával a kezükben, közös erővel szabadíthassák fel magukat Budapest gyönyörű ege alatt. Jó kis muri, nem?

A címlapfotót Medvés Anett készítette

További információt az eseményről a következő linkeken találtok:

Főzdefeszt.hu

Facebook.com/Főzdefeszt

Dining Guide.hu

Facebook.com/Diningguide

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.