Snoop Dogg kedvenc szendvicse egy extra párizsis melegszendó...mi pedig megcsináltuk

Nem számít, ki honnan jött, vagy hogy mennyi idős, Snoop Dogg nevét biztosan mindenki ismeri. (Még a nagyanyám is!) Az amerikai rapper számtalan zeneipari sikere után 2018-ban kiadta első szakácskönyvét, a From Crook to Cook-ot, és milyen jól tette. Ez a szendvics is onnan van.

Szakácskönyve kiadását követően Snoop Dogg számos főzőműsorban szerepelt, még Martha Stewart társaságában is: vele egyébként országos cimborák lettek, gyakran tevékenykednek-főzögetnek együtt. A szóban forgó kötetnek nem egy ikonikus receptje van, nekünk pedig az egyik kedvencünk ez a nem mindennapi szendvics: nagyon egyszerű, (olcsó is), és tele van ízekkel.

A vajas pirítósok közé sült bologna kerül (ami olyasmi, mint nálunk a párizsi vagy az olaszoknál a mortadella), ezen kívül amerikai sajt (jelen esetben cheddar vagy lapka), mustár, és egy "titkos" összetevő, barbecue-s burgonyachips is megdobja ezt a bomba szendvicset!

Snoop Dogg kedvenc szendvicse - recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Pikk-pakk kész, mutatjuk, hogyan csináld!

Egy késsel vágjuk be egy kicsit a párizsiszeleteket, hogy sütés közben ne púposodjanak fel, és egyenletes piruljanak. Fogjunk egy nagy méretű serpenyőt, melegítsünk fel, dobjunk hozzá egy evőkanál vajat, és hagyjuk megolvadni. Tegyük bele a kenyérszeleteket, és pirítsuk meg minden oldalukat aranyszínűre, 2-3 perc alatt. Majd vegyük ki őket, és tegyük félre.

Snoop Dogg kedvenc szendvicse - recept a képre kattintva nyílik! / Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ugyanebbe a serpenyőbe tegyük bele a párizsiszeleteket, és mindkét oldalukat süssük 1-2 percig, amik kissé megbarnulnak. Miután kész, tegyünk rájuk egy-egy szelet sajtot, és hagyjuk őket megolvadni. A kenyérszeletek egyik felére tegyünk két adag sajtos párizsit, a másik felüket pedig kenjük meg jó kis sárga mustárral.

Mielőtt összecsuknánk, adjuk hozzá Snoop titkos hozzávalóját: annyi BBQ-s chips-et, amennyi csak elbír! Nyomjuk össze a szendvicseket, hadd törjön az a chips, majd vágjuk srégen ketté, és boldogan fogyasszuk!

Egy úgy képzelem, hogy ez a recept egy izmos kajafless eredménye, szóval, ha ti is hasonló helyzetbe kerültök, röppenjetek rá egy ilyenre atom szendóra!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Snoop Dogg kedvenc szendvicse - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Szemezgessetek Flóra többi különleges receptje közül is:

Címlapról ajánljuk

Mindent sóznak és cukroznak, hogy függők legyünk

Ismerős az érzés, amikor egyszerűen nem tudod letenni a kezedben lévő chipset? Vagy éppen a „még egy kockát”, még sokszor egy kocka csokoládé követi? Ez nemcsak a te hibád… tanulmányok sora bizonyítja, hogy bizonyos rágcsákat azzal a céllal hoztak létre, hogy függővé váljunk tőlük.

Nosalty

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!