SIRHA, a gasztronómia szakmai találkozója

10 000 m2, hazai és külföldi kiállítók, szakmai bemutatók és konferenciák, nemzetközi brand, sok éves szakmai tapasztalat - ez a SIRHA Budapest kiállítás. (X)

SIRHA, a gasztronómia nemzetközi szakmai találkozója

SIRHA Budapest

A március 10. és 12. között megrendezésre kerülő SIRHA Budapestnek köszönhetően végre egy olyan kiállítás ragyogja be a magyar gasztronómia egét, amely valós szakmai hitelességgel a szereplőkhöz méltóan képviseli a vendéglátó- és élelmiszeripari szférát, megteremtve közöttük a párbeszéd lehetőségét.

Lyon, Isztambul, Moszkva, Genf és Shanghai után idén - hazánkban először - Budapesten, a Hungexpo Zrt. szervezésében kerül megrendezésre a SIRHA, ahol nem kisebb dologra vállalkoznak, minthogy összefogják a az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, valamint a gasztronómia szereplőit. A nemzetközi szakkiállítás, ahogy illik, igen sokszínű és változatos programokat kínál a szakmai előadásoktól kezdve a főzőbemutatókon át egészen a Bocuse d’Or hazai döntőjéig. Ez utóbbi valóban kiemelkedően fontos esemény, hiszen Széll Tamás tavalyi 10. helyezését látva idén is biztos izgalmak elé nézünk. Éppen ezért a versennyel és a versenyzőkkel holnap egy önálló cikk keretében ismerkedhetünk majd meg.

Kolonics Zoltán

Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk az Év desszertje versenyről sem, amelynek és egyben az egész kiállítás cukrász nagykövete, Kolonics Zoltán. A verseny a lyoni Cukrász Kupa világát idézi meg olyan illusztris vendégek részvételével, mint Jordi Bordas, a 2011-es lyoni Coupe du Monde de la Patisserie győztes spanyol csapatának tagja, valamint Nicolas Serrano csokoládé-szakértő.

A METRO stand piactere

A METRO az elmúlt évek során már többször sikeresen bizonyította, hogy kinőtte a nagykereskedői státuszt, és azon túllépve elkötelezetten támogatja a gasztronómia szereplőit akár egy versenyhez való felkészüléssel, akár a Vevőakadémiával, akár páratlan halválasztékával. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a SIRHA kiállításának kiemelt szakmai partnere is a METRO lett. Az áruház közel 800 m²-es standját modern piactérré alakítja, ahol többek között a régiós és hazai vezetők szakmai előadásai, barista bemutatók, a METRO Vevőakadémia séfjeinek bemutatói, és a látogatókkal közös workshopok várják a vendégeket.

A Trade Magazin partnerségével életre hívott innovációs verseny díjátadójára szintén itt kerül sor, a nevezett innovatív termékek bemutatója mellett pedig az Agrármarketing Centrum standjának kínálata is kiemelkedő, ahol a magyar termékek sokszínű választékával, többek között autentikus borkínálattal készülnek a SIRHA kiállításra.

A kiállítók közt jelen lesznek food és non-food termékeket forgalmazók, pék- és cukrász alapanyaggyártók és forgalmazók, és gépgyártással, konyhatechnológiával foglalkozó cégek. A látogatóknak így módjukban lesz tájékozódni az élelmiszeripari, vendéglátóipari, pék- és cukrászipari beszerzési lehetőségekről, új üzleti kapcsolatokat építhetnek ki, és hatékony megoldásokat találhatnak céljaik megvalósítására. Részletes információk, a kiállítók saját programjai és újdonságaik itt olvashatók.

Úgy tűnik, sikerült felismerni a kétségbevonhatatlan igényt arra, hogy a szakma hihetetlen gyors felívelésével lépést tartva, (nem, nem fogom leírni, hogy gasztroforradalom), a jelen és a jövő trendjeit, technológiáit, élelmiszeripari megoldásait egy csokorba gyűjtsék, ezzel lehetőséget teremtve a szakma összes szereplőjének az ismerkedésre, megismerésre és fejlődésre. (X)

A látogatói regisztrációt itt lehet megejteni!

Címlapról ajánljuk

További cikkek