„Nem én vagyok a magyar Jamie Oliver, de a lelkesedésem mindent visz” – Bemutatkozik Szijj András, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válogatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Szijj András rövid bemutatkozóját! Helló, András!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„Nem én vagyok a magyar Jamie Oliver, de a lelkesedésem mindent visz”

Mai bemutatkozónk a 38 éves Szijj András Budapestről, akinek a főzés ugyanolyan alkotói folyamat, mint a filmkészítés. És nem véletlen a párhuzam: András egy autoimmun betegség miatt kényszerült komoly életmódváltásra, ami teljesen új alapokra helyezte nála az étkezést és az ételkészítést is. A konyhába való visszatérés együtt történt az iskolapadba való újbóli beüléssel: András jelenleg filmrendezőnek tanul, mellette pedig szenvedélyesen főz. Bemutatkozó levelében elmondta nekünk: „nem én vagyok a magyar Jamie Oliver, de a lelkesedésem mindent visz.”

Ki számodra az überséf?

Pozsonyi Zsuzsi barátom tanított meg főzni. Ő számomra egy igazi gasztrozseni. Elképesztő tudással, szeretettel nyúl az ételekhez és türelemmel a padavanokhoz.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Majonéz.

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

A párom tojáslevese. Vagy akármi is volt az. Szóval az az izé. Maradjunk annyiban, hogy nem egy Jamie Oliver a szentem. De legalább kiegészítjük egymást.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Avokádó.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Csoki.

Kedvenc mondás a konyhában?

„Ma is Mabel mosogat.” (Így hívjuk a mosogatógépet.)

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. András egy sokzöldséges-rizstésztás wokétellel készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek