„Elég érzelmes szál köt a húsokhoz” – Bemutatkozik Szegezdy Rebeka, a SHOWSZÓRÓ középdöntőse

Izgalmas új fázisába lépett SHOWSZÓRÓ tehetségkutató versenyünk: elérkezett a középdöntő ideje. Az első válogatón túljutott versenyzők most lépnek először a nagyközönség elé, azaz elétek, olvasók elé. Rajtatok áll a döntés, hogy kit küldtök tovább! Olvassátok hát sok szeretettel Szegezdy Rebeka rövid bemutatkozóját! Helló, Rebeka!

Egyre feljebb vesszük a lángot a SHOWSZÓRÓ versenyének fazeka alatt: kezdetét vette a középdöntő, ahová összesen 9 szerencsés jelentkező jutott tovább. Eddig mi válogattunk, most azonban rajtatok a sor: rátok bízzuk, hogy ki kerüljön be a mindent eldöntő döntőbe. Persze ehhez nem árt némi háttérinformáció: ezért bemutatjuk nektek a 9 középdöntősünket, hogy ti is jobban megismerkedhessetek velük. Egy rövid bemutatkozó interjú és egy videós pályamunka segít majd titeket a döntésben, ezek alapján tudjátok majd meghozni a döntéseteket. Miután pedig mindenki szépen felsorakozott, indulhat a közönségszavazás!

Készen álltok? Mi már tűkön ülünk, nem is kertelünk hát tovább, hanem bemutatjuk nektek a középdöntősöket, egyenként!

„Elég érzelmes szál köt a húsokhoz”

Mai bemutatkozónk a 26 éves Szegezdy Rebeka Budapestről, akinek célja, hogy elválassza egymástól a minőségi étkezést és a drága alapanyagokat. Szeretné megmutatni mindenkinek, hogy hétköznapi hozzávalókból is készülhetnek (Rebeka saját szavaival élve) fullos ételek. Videóit megtekinthetitek a Youtube-csatornáján, itt.

Ki számodra az überséf?

Számomra a korábbi séfem, Szulló Szabina az überséf. Precizitása és szervezőképessége egyedülálló és inspiráló, nem mellesleg ő az egyetlen két Michelin-csillagos séfasszony Magyarországon.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Hűtőm nagy részét egy chiliszósz és egy sajtszortiment foglalja el. A fagyasztóban pedig mindig van tartalék alaplé a tökéletes mártáshoz vagy leveshez.

A legemlékezetesebb étel, amit valaha kóstoltál?

Pár éve egy több órás motorutat követően felértünk a vietnámi hegyekbe, ahol egy fergeteges, faszénen sült kacsát ehettünk. A különleges ízét a tonnányi citromnád adta, ami sülés közben a belsejében aromatizálta a húst.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Már az oviban húsos fazéknak neveztek, ebből adódóan egy elég érzelmes szál köt a húsokhoz. Lehetséges, hogy porchetta lennék, ami egy kívül ropogós, belül pedig fűszeres és szaftos göngyölt malacsült.

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Csucsás. Egy nagyon kedves kollégámtól hallottam először. Az étel brutál szaftosságát fejezi ki.

Kedvenc mondás a konyhában?

„Szervíz!" Ezt akkor mondjuk a felszolgálónak, amikor a tálalópályán egy étel teljesen elkészül, és készen áll arra, hogy a vendégnek örömet okozzon.

A középdöntőre minden versenyzőtől egy rövid videót kértünk, amelyben egyrészt lehetőségük van bemutatkozni, másrészt a főzőtudományukat is megcsillogtathatják. Egy olyan gyors fogás elkészítése volt a feladat, amelyet a hűtőjük alapanyagaiból egy péntek estén össze tudnának dobni a családnak vagy a barátoknak. Rebeka egy kapribogyós-tejszínes spagettivel készült, fogadjátok sok szeretettel!

Kövessétek figyelemmel a Nosalty weboldalát és Facebook-oldalát, ahol november 10-18. között minden nap egy újabb SHOWSZÓRÓ-középdöntőst mutatunk majd be nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek